Soğuk diye içiyoruz ama vücudun dengesini alt üst ediyor! Bu içecekleri tüketirken tekrar düşünün

Soğuk diye içiyoruz ama vücudun dengesini alt üst ediyor! Bu içecekleri tüketirken tekrar düşünün

Yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarından ve bulunduğumuz şehre bağlı nemden dolayı daraldığımızda ferahlamak amacıyla içtiğimiz gazlı ve gazsız içecekleri haberimizi okuduktan sonra içerken iki defa düşüneceksiniz...

Atıştırmalıkların yanında en sevdiğiniz meşrubatı yudumlamayı seviyorsanız bu haberimizi sonuna kadar okumalısınız. Alkolsüz içecekler, gazlı içecekler veya soğuk içecekler, vücuda hiçbir fayda sağlamadıkları ve bunun yerine çeşitli şekillerde zarar verdikleri için genellikle boş kaloriler olarak adlandırılır. Kilo almanızı sağlamaktan diyabet riskine maruz bırakmaya kadar, burada düzenli olarak alkolsüz içecekler içmenin bazı yan etkileri vardır.

basliksiz-1.jpg

Serinlemek için içtiğimiz bu içecekler tehlike saçıyor

Soğuk içeceklerin kilo alımına yol açması hiç akıllıca değil. Gazlı içecekler ve alkolsüz içecekler şekerle yüklüdür ve bu da en hızlı kilo almanızı sağlar. Normal bir kutu kola, 8 yemek kaşığı şeker içerir. Soğuk içecekler iştahınızı giderebilir ama midenizi doldurmazlar. Açlık sancılarını bir süreliğine bastırabilirler ama sonunda daha fazla yemenizi sağlayabilirler.

Rafine şeker, iki ana bileşik içerir; glikoz ve fruktoz. Glikoz vücudunuzun hücreleri tarafından kolayca metabolize edilebilirken, fruktoz sadece karaciğer tarafından metabolize edilebilir. Alkolsüz içecekler tarafından sağlanan fazla fruktoz, aşırı yüklenmeye neden olabilir. Bu aşırı yüklenme nedeniyle karaciğer, fruktozu karaciğerde biriken yağa dönüştürür. Bu, hiçbir zaman oldukça tehlikeli olabilen yağlı karaciğer hastalığına dönüşebilir.

foodelphi-gazli-icecek.jpg

Bu içeceklerin sağlığa hiç bir faydası yok

İnsülin hormonunun ana işlevi, glikozu kan dolaşımınızdan hücrelerinize sürmektir. Alkolsüz içecekler şeklinde düzenli şeker alımı nedeniyle hücreleriniz insülinin etkilerine karşı dirençli hale gelebilir. Bu nedenle pankreasınız daha fazla insülin üretir ve bu da kanda insülin yükselmesine neden olur. Gazlı içecekler şeker yüklü olduğundan aşırı fruktoz alımının insülin direncine yol açabileceği bilinen bir gerçektir. Bu nedenle, aşırı alkolsüz içecek alımı Tip 2 diyabete neden olabilir. Birkaç çalışma ayrıca soda tüketimini Tip 2 diyabetle ilişkilendirmektedir.

Bu içecekler dişlerinizin de çürümesini sağlıyor

Soğuk içecekler herhangi bir mineral veya besin içermeyen boş kalorilerdir. Her zamanki alkolsüz içeceklerinizin 1 şişesi, size sadece şeker ve kalori sağlayan yaklaşık 150-200 kalori içerir. Şeker patlaması vücudunuzdaki dopamini serbest bıraktığından ve iştahınızı doyurduğundan, zamanla oldukça bağımlılık yapabilir.

Alkolsüz içecekler dişleriniz için korkunçtur ve onları çürümeye meyilli hale getirebilir. Gazlı içecekler, uzun vadede diş minesini aşındırabilen fosforik asit ve karbonik asit içerir. Asit ile şekerin birleşimi, çürüklere neden olabilecek bakterilerin ağzınızda gelişmesi için mükemmel ortamı hazırlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN