Sumağın binlerce yıldır gizlenen gerçeği! Meğer çelik kaşığı bile eritiyormuş

Sumağın binlerce yıldır gizlenen gerçeği! Meğer çelik kaşığı bile eritiyormuş

Mutfağımızda eksik olmayan sumak hakkında duyacaklarını sizi şaşırtabilir. Yemeklerin lezzet kaynağı sumak çelik bir kaşığı eritecek güçte. İşte sumak hakkında bilinmeyen gerçekler

Sumak, sağlık açısından faydaları olan bir bitki olarak bilinir. Mecazen söylenmiş bir söz olmayan “Çeliği eritir, insana şifadır” ifadesi, gerçekten de sumağın insan vücuduna faydalı olduğunu vurgular. Sumak, çelik bir kaşığı 2 haftada eritebilecek kadar güçlü bir etkiye sahiptir.

SUMAĞIN SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALARI ŞUNLARDIR:

Şiddetli ishal vakalarında, 1 bardak kaynar suya 1 yemek kaşığı sumak eklenerek 15 dakika demlenir ve bu karışım kişiye içirilir. Bu doğal yöntem, ishali hızlı bir şekilde durdurabilir.
Sumak, kanserli hücreleri “aç bırakır” ve özellikle tıbbi zerdeçal ile birleştiğinde kanser hücrelerinin yayılım riskini azaltabilir. Beslenmelerini ve büyümelerini engelleyerek metastaz yapmalarını önler.
Pakistan’da yapılan bir araştırmaya göre, Covid-19 pandemisi sırasında aşı olmayan ve koronavirüse yakalanan kişiler, sadece sumak, laden gülü ve kekik çayı ile tedavi edilebilmiştir. Bu bitkisel içeriklerin alınması, günde 3 fincan çay şeklinde tüketilerek 8 dakika demlenmiştir.

img-6422.jpeg

METABOLİZMA DOSTU

Sumak, metabolizma hızlandırıcı ve yağ yakıcı etkisiyle bilinir. Kolesterol ve trigliserit düzensizliklerini doğal yoldan düzenlemeye yardımcı olur. Bir kase yoğurtta 2 yemek kaşığı sumak, birer tatlı kaşığı tıbbi zerdeçal ve tıbbi kekik, bir çay kaşığı sandaloz sakızı toz halinde eklenir. Yarım limon sıkılır ve bu karışım akşam yemeği yerine tüketilir. Ancak bu tarif, güçlü bir yağ yakıcı ve ödem atıcı olduğu için tansiyonu 1-1,5 puan yükseltebilir.

SİNDİRİM VE HAZIMSIZLIĞA BİREBİR

Sumak, sindirim ve hazımsızlık sorunlarında uzun süredir kullanılmaktadır. Ağır bir yemek sonrası yaşanan mide bulantısı ve kusma durumunda 1 bardak suya 1 kaşık sumak eklenerek içilir. Aynı yöntem, gıda zehirlenmelerinde de uygulanabilir.

İDRARINI TUTAMAYANLAR İÇİN MUCİZE BAHARAT

İdrar tutamama, altını ıslatma veya gece idrar kaçırma sorunu yaşayan kişilerde, sumak mesane kaslarını güçlendirici özellik gösterdiği için yemeklere ve salatalara bol miktarda sumak eklemeleri önerilir.

ZEHİRLENME DURUMLARINDA KULLANIN

Isırma veya sokulma gibi zehirlenme durumlarında, 1 kase yoğurda 2 kaşık sumak, 1 tatlı kaşığı tıbbi zerdeçal ve 1 tatlı kaşığı toz çam sakızı eklenerek karıştırılır. İçine 1 yemek kaşığı elma sirkesi eklenir ve bu karışım yenir. Sumak, detoksifikasyon (zehir atma) özelliğiyle bilinir.

Bu şekilde, sumak bitkisinin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Ancak herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşıldığında, uzman bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN