Süt ve kuru incir bir araya gelince resmen iksir oluyor! Faydasını duyan her gün içecek: Kilo vermek isteyenlerin favorisi oldu

Süt ve kuru incir bir araya gelince resmen iksir oluyor! Faydasını duyan her gün içecek: Kilo vermek isteyenlerin favorisi oldu

Tükettiğimiz her besinin vücudumuza farklı bir etkisi varken süt ve kuru incirin bir arada tüketilmesi resmen iksir etkisi sağlıyor. Bu ikilinin faydaları saymakla bitmezken aynı zamanda kilo vermek isteyenlerin favori içeceği oldu. İşte süt ve kuru incir ikilisinin faydaları…

Sağlıklı bir vücut için tükettiğimiz yiyecek ve içeceklere azami dikkat etmemiz gerekiyor. Öyle ki vücudumuza aldığımız her besin ya iyi etki bırakıyor ya da kötü etki bırakıyor. Hal böyle olunca besin değeri yüksek olan yiyecek ya da içecekleri tüketmek vücudun daha dinç ve sağlam olmasını sağlar. Süt ve kuru incir de besin değeri oldukça yüksek olan iki ayrı besindir. İkisi bir araya gelince ise resmen bir iksir görevi görüyor.

yeni-proje-1-006.jpg

SÜTÜN İÇİNE KURU İNCİR KATMANIN FAYDALARI

Sütün içine kuru incir atarak tüketmek sağlığa önemli faydalar sağlıyor. Medya Tava’da yer alan habere göre, incir ve sütün birleşimi vitamin, mineral ve antioksidanların bir araya gelmesini sağlar. Bu durum ise vücuda farklı açılardan birçok olumlu etki demektir.

yeni-proje-2-006.jpg

Lif bakımından oldukça zengin olan incir, kuru hale geldiğinde besin değerleri korunur. Lif açısından zengin olması ise bağırsak problemlerinin önüne geçerken sindirimi destekler ve bu sayede dolaylı yollarla kilo vermeye de yardımcı olur. Öte yandan incirin içinde bulunan potasyum kan basıncını düzenlerken kalp sağlığına iyi gelir.

Kuru incirli süt ilk olarak boğaz ağrısına çok iyi gelmektedir. Aynı zamanda boğaz ağrısına iyi gelmesiyle de sık sık tercih edilirken göğsü yumuşatır ve solunum yolunu açar.

yeni-proje-3-006.jpg

ANTİOKSİDAN DEPOSU

İncirli süt tam bir antioksidan deposu olmasıyla da oldukça önemli bir içecektir. Bu karışımın içinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşır ve hücre hasarının önüne geçer. Bunun yanı sıra kalp hastalıklarının karşısında vücudu korurken kronik hastalık riskini en aza indirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN