Sütün içerisine bir adet limon sıkarak için! Etkilerini duyunca inanamayacaksınız

Sütün içerisine bir adet limon sıkarak için! Etkilerini duyunca inanamayacaksınız

Limonun ve sütün ayrı ayrı faydaları çoğu kişi tarafından bilinmektedir. Lakin ikisi bir araya geldiğinde ortaya çıkacak etkiyi duyduğunuzda inanamayacaksınız. Her ne kadar ikisinin karışımı kulağa biraz tuhaf gelse de faydaları bu karışıma değecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Limon ile sütü karıştırmak kulağa biraz garip gelebiliyor. Lakin vücuda sağladığı faydaları saymakla bitmiyor. Her ikisi de ayrı ayrı değerlendirildiğinde oldukça sağlıklı besinlerdir. Limon içerisinde bulunan vitaminler, sütün bir kalsiyum deposu olması insan sağlığı için oldukça önemli faktörlerdir. Ayrı ayrı önemli olan bu 2 besin bir araya geldiğinde ise resmen bir şifa deposu haline geliyor. İşte limonla süt karışımının faydaları…

yeni-proje-36.jpg

KAS VE KEMİK AĞRILARINDAN ESER KALMAYACAK

Yasemin’de yer alan habere göre, tam bir C vitamini deposu olan limon süt ile bir araya geldiğinde doğal bir ilaç görevi görüyor. Limonlu süt kas ve kemik ağrılarına oldukça iyi gelirken kısa sürede etki etmesi deneyenlere şaşırtıyor. Eğer ki eklem ağrısı çekiyorsanız ve yürürken bacaklarınızda ciddi ağrılar hissediyorsanız limon ve süt kürünü deneyerek problemlerinize bir çözüm arayabilirsiniz.

Süt, çoğu kişinin bildiği üzere iskelet yapısının gelişiminde oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Öte yandan içerisinde bulundurduğu kalsiyum sayesinde eklem ağrılarına iyi gelir. Bu besin kaynağı antioksidan deposu olan limon ile birleştiğinde ise adeta doğal bir ilaç haline geliyor. Bu 2 besinin kür halinde tüketilmesi bacak ağrılarına son veriyor.

Tüm bunların yanı sıra bu ikili bağışıklık sistemini güçlendirirken bağırsakların düzenli çalışmasına da yardımcı oluyor. Ayrıca vücudun içinde oluşan hastalıklara karşı önlem alırken enfeksiyon oluşumu riskini en aza indiriyor. Her 2 besinin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller bir araya geldiğinde mide hasarını da onarıyor.

yeni-proje-37.jpg

LİMONLU SÜT YAPILIŞI

MALZEMELER

1 su bardağı süt

Yarım limon

YAPILIŞI

İlk olarak bir su bardağı sütün içine yarım kesilmiş limon sıkılarak karıştırılır. Hazırlanan bu karışım buzdolabında 4-5 saat bekletilir. Bu bekletmenin ardından süt hafif yoğurt kıvamı alır. Bu karışımı 21 gün boyunca düzenli olarak yatmadan önce tükettiğiniz taktirde eklem ağrılarınızda rahatlama olduğunu göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN