Tam bir omega-3 deposu! Balıktan binlerce kat daha yararlı: Öğrendikten sonra evinizden eksik etmeyeceksiniz

Tam bir omega-3 deposu! Balıktan binlerce kat daha yararlı: Öğrendikten sonra evinizden eksik etmeyeceksiniz

Prof. İbrahim Saraçoğlu kanseri savan kalp hastalıklarını yaklaştırmayan mucizevi besini açıkladı. Bu besin tam bir Omega-3 deposu. Balıktan 7 bin kat daha fazla omega yağ asitleri barındıran bu besin kanser riskini yüzde 1'e kadar düşürüyor. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun tavsiye ettiği o besin...

Yapılan araştırmalar bitkisel yağların genel olarak kalp hastalıklarının yanı sıra felç riskini de azalttığını ortaya koyuyor. Bu bitkisel yağlardan biri olan keten tohumu yağı ise sadece bu faydasıyla değil kansere bile çare olan özellikleriyle öne çıkıyor.

Hem yağ formu hem tohum haliyle şifa dağıtan bu besini Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu şiddetle tavsiye ediyor. Saraçoğlu keten tohumunun faydalarını ve özelliklerini anlattı.

ketentohumu1.jpg

Keten tohumunun ilaç üretiminde bile kullanıldığını söyleyen Prof. İbrahim Saraçoğlu, keten tohumunu öve öve bitiremiyor.

İşte Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun mucizevi besin olarak adlandırdığı kanseri bile yok eden keten tohumu...

omega.jpg

ZENGİN YAĞ ASİTLERİ İLE ŞİFA DAĞITIYOR

Omega-3 yağ asidi bakımından balıktan bile zengin olan bu besin hem içi hem de kabuğuyla tüketilerek vücuda şifa veriyor.

Mısır ve Asya ülkelerinde yoğun olarak kullanılan keten tohumu yağı balıktakinden 7 bin katı omega-3 yağ asidi bulunduruyor. Aynı zamanda omega-6 ve omega-9 yağ asitlerince de zengin olan keten tohumunun yağını soğuk pres yöntemiyle elde etmek gerekiyor.

Bitki bazlı bir omega 3 yağ asidi olan alfa-linolenik asit (ALA) içeren keten tohumu, içeriğindeki bu asitle dolaşım yollarına fayda sağlıyor. Anti-inflamatuar etkisi bulunan alfa-linolenik asit kemik kayıplarına neden olan osteoporoz ile savaşmada ve tip 2 diyabete karşı korumada etkin rol oynuyor.

flaxseed2.jpg

FAYDALI MİNERAL DEPOSU

Sadece 2 çorba kaşığı keten tohumu bile 6 gram lif, 4-5 gram bitkisel protein ve B grubu vitaminler, magnezyum, manganez, fosfor, bakır ve tiamin içeriyor.

Bu minerallerden manganez, kolajen üretimini destekleyerek cilt sağlığı ve kemik sağlığı üzerinde fayda sağlarken magnezyum ise uyku ve ruh halini iyileştiriyor.

Fosfor ise hücrelerin oluşması ve kemiklerin korunmasını sağlıyor.

Ayrıca dolaşım sistemimizde oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri için gerekli olan bakır, hem enerji hem de kolajen üretimini destekliyor.

Yine keten tohumunun içeriğinde barındırdığı tiamin de enerji vererek sinir sisteminin korunmasını sağlıyor.

kalp.jpg

KALP HASTALIKLARI VE KOLESTEROLE KARŞI BİR KALKAN

Keten tohumu yağı kalp sağlığını destekliyor. Bu yağlar kötü kolesterol (LDL) ve kan basıncını düşürerek damar sertleşmesini ve felci önlemede etkili oluyor. Bir araştırmaya göre, düzenli olarak keten tohumu tüketmek LDL kolesterolü yüzde 20, toplam kolesterolü yüzde 15 düşürüyor.

alzheimer.jpg

SİNİRSEL HASTALIKLARA BİREBİR

Polifenol denilen antioksidanlardan yana zengin olan keten tohumu, kişiyi oksidatif strese karşı koruyarak kanserden ve kalp hastalıklarından koruyor.

Oksidatif strese maruz kalmak; erken yaşlanma, Alzheimer ve Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıkların riskini yükseltiyor.

ketentohumu2.jpg

SİNDİRİM SİSTEMİNE ETKİSİ

Keten tohumu, hem çözünen hem de çözünmeyen lif içerir. Çözünür lifler, dışkıyı yumuşatarak bağırsaklarda kolay emilim sağlanmasına yardımcı olurken çözünmeyen lifler ise atıkların bağırsaklarda kolay hareket etmesini sağlayarak düzenli sindirim için uyarıcı bir rol oynuyor. Bu iki tip lif, sağlıklı bir sindirim sistemi için birlikte çalışarak toksinlerin ve fazla yağların vücuttan atılmasını sağlıyor.

kanser.jpg

KANSERE KARŞI MUCİZE BESİN

Keten tohumu, içerdiği lignan sayesinde özellikle meme, kolon ve prostat kanserlerine neden olan tümörlerinin gelişimini engellemede yardımcı rol oynuyor.

Keten tohumu tüketen kadınlar üzerinde yapılan bir araştırmada menopoz sonrası meme kanseri riskini %42 ve tüm diğer sebeplere bağlı ölüm riskini %40 azaltan enterolakton’un kandaki düzeyinin daha yüksek olduğu görülüyor.

flaxseef.jpg

Ayrıca keten tohumu tüketen kadınlar 10 yıllık bir izlemenin sonucunda tüm sebeplere bağlı ölüm riskinde %51, meme kanseri riskinde %71 azalma görüldüğü gözlemleniyor.

Keten tohumu kesinlikle olağanüstü bir besin ve kansere karşı etkisi yadsınamaz derecede büyük ve önemli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN