Tokluk hissini artırıyor, iştahı anında kesiyor! 1 bardakta şaşırtan mucize: Yağları çatır çatır yakıyor

Tokluk hissini artırıyor, iştahı anında kesiyor! 1 bardakta şaşırtan mucize: Yağları çatır çatır yakıyor

Kilo vermek isteyenler bu süreçte en çok iştahlarının her zamankinden daha çok açık olmasından şikayet eder. Özellikle geceleri batıran açlığın ardından artan tatlı isteği, bütün süreci boşa çıkartabiliyor. Fakat, sizlere önereceğimiz bu besinin suyu tüm bu sorunları ortadan kaldıracak. İşte, 1 bardak tüketildiğinde iştahı bıçak gibi keserek yağ yakımını hızlandıran o besin...

Ispanak; vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bakımından zengin besinlerdendir. Fakat bu besini direk salata ya da yemeklerde tüketmenize gerek yok. Taze ıspanak suyu tüketmek, bu besinin faydalarını almanın en etkili ve kolay yoludur. Yalnızca kilo vermenize yardımcı olmakla kalmaz ayrıca vücudunuza birçok farklı fayda da sağlar. İşte, ıspanak suyunun sağlık üzerindeki o faydaları...

KİLO VERMEYİ HIZLANDIRIR

Düşük kalorili besin olan ıspanak aynı zamanda çeşitli besin maddeleri de içerir. Ispanak suyu; vücudu temizler, sindirimi düzenler ve sağlıklı kilo vermenize yardımcı olur.

Lif bakımından zengin olması da ıspanağın tokluk hissini artırmasını sağlar. Tok hissetmek, yemek yeme isteğinizi azaltarak kilo vermenizi de sağlar.

Ayrıca kilo verme sürecinde enerji seviyenizi yükseltecek olan ıspanak, sindirim sisteminizin işleyişini de hızlandıracaktır.

pzt-h-12-1.jpg

ANTİOKSİDAN DEPOSU

Ispanak suyunda bulunan antioksidanlar, vücudunuzu stres ve kronik hastalıklara karşı korur. Ispanak, lutein, beta karoten, kumarik asit, violaksantin ve ferulik asit antioksidanları bakımından idealdir.

GÖZ SAĞLIĞINI KORUR

Ispanak suyu, sağlıklı görmeye yarayan iki antioksidan olan lutein ile zeaksantinle doludur. Yapılan araştırmalar, bu bileşiklerin ilerleyici görme kaybını ortaya çıkaran yaygın bir durum olan yaşa bağlı makula dejenerasyonuna karşı korunmaya yardımcı olduğunu ortaya çıkarmıştır.

pzt-h-12-2.jpg

KANSER HÜCRELERİNİ ÖNLER

Yapılan bazı araştırmalar, ıspanakta bulunan bileşiklerin kanser hücrelerinin oluşması ve büyümesine karşı mücadele ettiğini ortaya koymuştur. Öyle ki farelerde yapılan 2 haftalık çalışmada ıspanak suyunun, kolon kanseri tömürlerinin hacmini yüzde 56 azalttığı gözlemlenmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN