Topuk dikenini sadece 5 gecede yok edin! Deneyenler dünya varmış diyor! İşte topuk dikenini gideren o mucizevi kür

Topuk dikenini sadece 5 gecede yok edin! Deneyenler dünya varmış diyor! İşte topuk dikenini gideren o mucizevi kür

Kadın erkek demeden çoğu kişi hayatının belli bir döneminde topuk dikeni sorunuyla karşılaşır. Hayat kalitesini düşüren bu hastalık sorun olmaktan çıkıyor. Topuk dikenini sadece 5 gecede yok edebilirsiniz. Üstelik deneyenler dünya varmış diyor! İşte topuk dikenini gideren o mucizevi kür...

Ayaklar, vücudumuzun en önemli ve en çok kullanılan bölümlerinden biridir. Her gün binlerce adım atmamızı sağlarlar ve yaşam boyunca bizi taşırlar. Ancak, ayaklarımızın ne kadar önemli olduğunu genellikle unuturuz, ta ki bir sorun ortaya çıkana kadar. Bu sorunlardan biri de "topuk dikeni" olarak adlandırılan rahatsız edici bir durumdur.

TOPUK DİKENİ NEDİR?

Topuk dikeni, topuk kemiğinin altında veya arkasında oluşabilen bir çeşit ağrılı rahatsızlıktır. Aslında, topuk dikeni adını yanıltıcıdır çünkü bu durum, topukta gerçek bir dikenin oluşmasıyla ilgili değildir. Daha ziyade, plantar fasiya adı verilen bağ dokusunun topuk kemiğine bağlandığı yerde inflamasyon (iltihaplanma) meydana geldiği bir durumdur. Bu iltihaplanma, topukta şiddetli ağrılara yol açabilir.

topuk-dikeni-1200x675.jpg

NASIL OLUŞUR?

Topuk dikeni genellikle aşırı yüklenme sonucu ortaya çıkar. Ayak tabanının uzun süre aşırı zorlanması veya yanlış ayakkabı giyilmesi, plantar fasiyanın tahriş olmasına neden olabilir. Ayrıca, obezite, yüksek topuklu ayakkabılar, düz tabanlık gibi faktörler de riski artırabilir.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Topuk dikeni genellikle şiddetli topuk ağrısı ile kendini gösterir. Özellikle sabahları veya uzun süre ayakta durduktan sonra bu ağrılar daha belirgin hale gelebilir. Ayrıca, topukta hassasiyet ve şişlik de görülebilir.

1425149.webp

TOPUK DİKENİN YOK EDEN KÜR İÇİN MALZEMELER

1 yemek kaşığı siyah üzüm çekirdeği tozu

1 tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı pul biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Bir kasenin içinde tüm malzemeleri karıştıralım. Hazırladığımız kürü topuğumuza sürelim. Üzerini streç filmle kapatalım. Üzerine çorap giyelim. Bu kürü 5 gece boyunca yatmadan önce uygulayınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN