Turpun yanında bunu yiyin düz duvara tırmanın! Prof. Dr. Canan Karatay kimsenin bilmediği sırrı açıkladı

Turpun yanında bunu yiyin düz duvara tırmanın! Prof. Dr. Canan Karatay kimsenin bilmediği sırrı açıkladı

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, son reçetesiyle yine ezber bozdu. 'Bu karışımı yiyen düz duvara tırmanır' diyen Canan Karatay, kimsenin bilmediği sırrı açıkladı. Turpun yanında bunu yiyin enerjiniz tavan yapacak. Hiç olmadığı kadar kendinizi iyi hissedeceksiniz. İşte Canan Karatay'ın enerji deposu olarak adlandığı gizli karışım...

Gün içerisinde enerjimiz zaman zaman düşebilir. Yorgunluk, hastalık ve morel bozma gibi etkenler enerjimi sömürebiliyor. Sizde gün içerisinde sürekli olarak modunuz ve enerjiniz düşükse mutlaka bu karışımı kullanmalısınız. Prof. Dr. Canan Karatay son reçetesiyle yine ezber bozdu. Turpun yanında bunları tüketin düz duvara tırmanacaksınız. Enerji patlamasına hazır olun. İşte detaylar...

TEK LOKMASIYLA DÜZ DUVARA TIRMANACAKSINIZ

Sağlıklı beslenme üzerine açıklamalarda bulunan Canan Karatay, son karışımıyla herkesin dikkatini çekti. 'Bunu yiyin düz duvara tırmanacaksınız' diyen Canan Karatay, ezber bozan reçetesini paylaştı. Kimse bilmiyor ancak karışım çok basit. Tek ısırığıyla enerjiniz tavan olacak.

TURPUN YANINDA MUTLAKA BUNLARI YİYİN

Karışımın çok basit olduğunu ve ana malzemenin turp olduğunu belirten Canan Karatay, "Turpu veya havucu çiğ olarak beyaz peynirle beraber yiyin, yanına da zeytin koyun; düz duvara tırmanırsınız" ifadelerini kullandı.

gfgfgf-13.jpg

SİZİ KANDIRIYORLAR DİKKAT EDİN!

Bu karşımla hem şeker ihtiyacınızı hem de enerjinizin yerine geleceğini söyleyen Canan Karatay takipçilerine şu önerilerde bulundu:

“Turpu veya havucu çiğ olarak beyaz peynirle beraber yiyin, yanına da zeytin koyun; düz duvara tırmanırsınız. Fıstık yerseniz de fıstık gibi olursunuz. Üç yaşındaki çocuğu şeker komasından kaybettik. Bir kutu gazlı içecekte 22 paket şeker var. Lütfen bunlardan uzak durun. Gençliğinizin kıymetini bilin. Meyve sularında da aynı şekilde şeker var. İnanmayın ki onların içinde C vitamini var. Çok büyük bir kalori var. O kalori vücuda girince, siz kendinizi güçlendirilmiş zannediyorsunuz."

'YETİŞKİNLERİN ANA SÜTÜ'

Karışımlarının vazgeçilmesi olan zeytinyağının bir kez daha öneminden bahseden Canan Karatay, "Zeytinyağı yetişkinlerin ana sütüdür. Riviera işlenmiştir, yenmemelidir. Virjin, yani doğal zeytinyağı ise kanser hücrelerini öldürür. Zeytin ağacı, tüm zor şartlara direnerek 2 bin 500 yıl yaşıyor. Hâlâ da meyve veriyor. Biz 80-100 yıl yaşıyoruz. Sık sık grip olmamak ve kulak ağrısı çekmemek için zeytinyağı yiyin" uyarısında bulundu.

TURPUN FAYDALARI NELERDİR?

Turpun baharatlı sayılabilecek, kütür kütür yapılı kökünün yanı sıra yeşil yaprakları da yenilebilir. 100 gram 1 grama yakın yağ ve 12 kalori bulunur. C vitamininden zengin olan kırmızı turp güçlü antioksidan özelliğe sahiptir. Bu sayede vücudunuzun serbest radikallerle mücadele etmesine katkıda bulunur. Hücre hasarını önleyerek yaşlanma karşıtı etki gösterir. C vitamini aynı zamanda cildiniz ve kan damarlarınız için gerekli olan kolajen oluşumu için katkı sağlar. Kırmızı turpta bunların yanı sıra az miktarda Kalsiyum, K vitamini, B3 vitamini, B6 vitamini, fosfor, potasyum, magnezyum, bakır, çinko, manganez, B2 vitamini, sodyum ve folik asit de bulunur.

gfgfgf-14.jpg

Kırmızı turpun kökü kadar yaprakları da sağlığınıza önemli katkılarda bulunur. Hatta turp yaprağı turpun kökünden çok daha besleyicidir bile diyebiliriz. Turp yapraklarında kökünden daha fazla protein ve lif bulunur. Yapraklarda en fazla bulunan mineral ise kalsiyumdur. Turp yapraklarında köküne oranla 4 kat daha fazla antioksidan etki bulunur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN