Unutkanlığı kökünden çözüyor! İşte hafızayı geri getirecek o mucizevi yöntem

Unutkanlığı kökünden çözüyor! İşte hafızayı geri getirecek o mucizevi yöntem

Yaş ilerledikçe çoğu kişinin ortak derdi unutkanlık olmaya başlıyor. Uzmanlar genelde unutkanlığa en büyük etki olarak B12 vitaminini gösteriyor. Eğer unutkanlığınız demans aşamasında değilse, size tarifini sunacağımız bitki çayı hafızanızı güçlendirmenize yardım edecektir.

Yaş ilerledikçe hafızanın zayıflaması kaçınılmazdır. Buna bağlı unutkanlık son derece ilerler ve günlük hayatınızda size oldukça sorun yaratır. Ancak bu yöntem ile hafızanızı gençleştirebilir ve unutkanlığı son derece azaltabilirsiniz. Peki hafıza nasıl güçlendirilir? Unutkanlık nasıl yok edilir? Detaylar haberimizde.

Yaşlandıkça insan vücudunda bulunan bir dizi değişiklik sebebiyle hafıza işlevi kendini yitirebilir. Fakat bilimsel araştırmalarla bile desteklenen doğal yöntemler ile bu durumu ortadan kaldırabilirsiniz. Birçok bitkinin beyne ve hafızaya son derece önemli etkileri bulunur.

Bu bitkilerin arasında yer alan ve insan sağlığına birbirinden farklı etkileri bulunan ada çayı hafıza kuvvetlendirici olarak tüketiliyor. Peki ada çayının yararlar nelerdir? Açıklıyoruz

haberici1-004.jpg

ADA ÇAYI FAYDALARI

Tıbbi ve aromatik bir bitki olarak bilinen ada çayı, kaynatıldığında çay olarak içilebildiği gibi uçucu yağı elde edilerek de kullanılmaktadır. Adaçayının faydaları neler?

Depresyon ve stresi uzaklaştırır
Zararlı toksinlerin vücuttan dışarıya atılmasına sebep olur
Beyin fonksiyonlarını güçlendirir
Ağız ve diş eti hastalıklarına iyi gelir
Cilt leke ve hastalıklarında uygulanır
Mide ve kolestrol hastalarını rahatlatacak etkiye sahiptir
Menopoz sonrası belirtileri hafifletir
Sindirim sistemini korur ve ishale iyi gelir
Aşırı terlemeyi önler

Adaçayı, diş eti hastalıklarının büyümesini teşvik eden mikropları öldürebilen antimikrobiyal etkiye de sahip. Sıcak basması veya sinirlilik gibi menopoz semptomlarının yoğunluğunu azaltmaya yardımcı olur.

haberici2-007.jpg

KANSERE MEYDAN OKUYOR

Adaçayı, hem genç hem de yaşlı yetişkinlerde hafızayı kuvvetlendirir ve beyin işlevini artırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda adaçayının ağız, kolon, karaciğer, göğüs, deri ve böbrek de dahil olmak üzere bilinen kanser türleriyle savaşabileceği açıklanmıştı.

KİMLER ADAÇAYI TÜKETEBİLİR

Ada çayının fazla tüketiminde bir kaç yan etkiler öne çıkabilir. Salvia cinsine ait bitkilere karşı alerjisi bulunan kişilerin ada çayı tüketmesi alerjik reaksiyonları ortaya çıkarabilir. Mide bulantısı gibi sindirim sistemi problemlerinde ada çayının yararlı olduğu bilinse de, aşırı tüketilmesi midede yanma hissine ve ağrıya sebep olacaktır. Ada çayının yan etkileri kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Gün içerisinde 3 bardak ada çayı içilmesi normal olarak görülür fakat 3 bardaktan fazlası tüketilmemesi önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN