Unutkanlık, halsizlik yaşayanların derdine derman oluyor! B12 depolarını fulleyecek bu besini her gün tüketin, farkı görün!

Unutkanlık, halsizlik yaşayanların derdine derman oluyor! B12 depolarını fulleyecek bu besini her gün tüketin, farkı görün!

Vücut için önemli vitaminler arasında yer alan B12 ihmal edildiğinde günlük hayatı zorlaştıran bir hal almaktadır. Birçok kişide B12 vitamin eksikliği bulunurken uzmanlarda bu durumun ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Günlük beslenme düzeninize ekleyebileceğiniz basit besinler ile B12 vitamini eksikliğinden kurtulabilirsiniz. İşte B12 vitaminine çare olan o besinler…

B12 vitamin eksikliği en çok karşılaşılan sağlık problemleri arasında yer alıyor. Vücut için önemli vitaminler arasında yer alan B12 eksikliği sinirsel fonksiyonları ve kronik hastalıkların etkilemektedir. B12 eksikliğinden kurtulmak isteyen vatandaşlar doğal yöntemleri araştırmaya devam ediyor. Günlük hayatta tüketebileceğiniz besinler ile B12 eksikliğinden kurtulabilirsiniz. İşte B12 vitaminine çare olan o besinler…

B12 EKSİKLİĞİ NEDİR?

Vücut tarafından üretilmeyen ancak en çok ihtiyaç duyulan vitaminler arasında yer alan B12, eksik olması durumunda birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Gebelik sürecinde özellikle B12 eksikliği çok sık rastlanan bir durumdur. Hamile annelerin vitamin takviyeleri ile birlikte B12 tüketmesi gerekiyor. Bebeğin DNA yapısının oluşumunda ve sinirsel sistemin gelişiminde önemli olan B12 vitamini hayvansal gıdalarda bulunmaktadır. Et, tavuk gibi hayvansal ürünleri tüketerek B12 eksikliğinden kurtulabilirsiniz.

Bunun yanı sıra B12 vitamin eksikliği kansızlık, nörolojik ve ruhsal bozukluk gibi 3 farklı hastalığı da beraberinde getiriyor. B12 vitamini eksikliğinin tedavi edilmemesi durumunda ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. Bağırsaklar içerisinde yer alan bakterilerle sentezlenen ve suda çözünen B12 vitamini vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin çoğalmasına yardımcı olur.

B12 Vitamini Eksikliği Ne Yapar

B12 EKSİKLİĞİ NASIL ANLAŞILIR?

  • Bağırsakların düzgün çalışması için vücudun B12 vitaminine ihtiyacı vardır. B12 vitaminin eksik olduğunda bağırsaklar yavaşlar ya da çok hızlı çalışır. Bu nedenle bağırsak besinleri çözümlemekte zorlanırken kabızlık ve ishal gibi sindirim problemleri ortaya çıkabilir.
  • Sinir uçlarının sağlıklı bir işlevi görmesi için B12 vitaminine ihtiyacı vardır. B12 vitamini eksildiğinde sinir hücreleri beyne uyarı veremez ve sürekli yorgun hissedersiniz. Bu nedenle stres ve gerginlik gibi ruhsal hastalıklar ortaya çıkar.
  • B12 vitamini eksik olduğunda vücudun hastalıklara karşı direnci de düşer. Bu nedenle grip ve yorgunluk gibi durumlarla çok sık karşılaşılır.
  • B12 vitamininin en belirgin belirtileri arasında tırnak kırılması ve saç dökülmesi gelir. Sinir hücrelerinin zayıflaması durumunda vitamin ve mineraller vücuttaki ölü hücrelere gidemediği için kök hücreler zayıflar. Bu nedenle tırnaklarda kırılma ve saçlarda dökülme meydana gelir.
  • Kas ve kemikler zayıflarken kişilerin gün içerisindeki enerjileri de oldukça düşük görülür.
  • Çok nadir görülen belirtiler arasında olsa da vücut ısısının arttığı gözlemlenebilir. Ter bezleri hızlı çalıştığı için ateş basması ve terleme gibi durumlar ortaya çıkabilir.
  • El ve ayaklarda görülen karıncalanma ve yanma hissi de B12 vitamini eksikliğine işarettir. Konuşmada zorluk çekme ve hafıza geriliği gibi ciddi problemler de ortaya çıkabilir.

B12 VİTAMİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Metabolizma çalışmasını düzenler,

Doğurganlık oranını artırır,

Hücre yenilenmesini sağlar,

Vücut direncini artırır,

Hücrelerin vücut içerisindeki işleyişini olumlu yönde etkiler.

İŞTE EN ÇOK B12 VİTAMİNİ BULUNAN BESİNLER

Deniz Ürünleri

DENİZ ÜRÜNLERİ

B12 vitamini en çok deniz ürünlerinde bulunmaktadır. Somon balığı en etkili B12 vitamini kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklama kapsamında haftada en az 2 defa balık tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.

Et

ET

Hayvansal gıdalarda yer alan B12 vitamini özellikle ciğerde bulunmaktadır. Ortalama bir insanın günlük 100 gram et dışında ciğer tükettiğinde B12 vitamini eksikliğinin ortadan kalktığı görülmektedir.

Süt Ürünleri

SÜT VE SÜT ÜRÜNLER

B12 vitamini açısından zengin olan bir diğer ürün ise peynir olarak karşımıza çıkıyor. İçerisinde bulunan kalsiyum ve potasyum oranı dikkat çekerken yoğurtta B12 açısından önemli bir besindir. Sütte B12 açısından zengin besinler arasında yer alırken içerisindeki laktozun alerji yapabileceği görüşüyle çok sık tüketilmemesi tavsiye ediliyor.

Mantar

MANTAR

B12 açısından yararlı olan besinler içerisinde mantarda listede yerini aldı. Günlük bir tabak mantar tüketmek B12 vitamini açısından önemlidir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN