Uzmanların Önerdiği Bu Diyet İle Hızlıca Fazla Kilolardan Kurtulun! İşte Gün İçinde Tok Tutan O Diyet

Uzmanların Önerdiği Bu Diyet İle Hızlıca Fazla Kilolardan Kurtulun! İşte Gün İçinde Tok Tutan O Diyet

Tatil, deniz ve bol eğlence vaatleriyle yaz mevsimi geliyor. Aynı zamanda bu durum kilo vermek için en iyi zamandır. Açık havada geçirilen zaman, uzun yürüyüşler ve hafif beslenme kesinlikle bize yardımcı olacaktır. Balık yiyerek kilo vermeye çalışalım...

Protein, vitamin ve mineral bakımından yüksek ve çok az kalorili bir diyet. Pişirmek için fazla çaba sarf etmeyen, sindirimi yüksek yiyecekler. Haşlama veya ızgara pişirme kesinlikle tercih edilmelidir. Hızlı ve kolay, yiyeceklerin lezzetini arttırırlar ve kalori eklemezler. Bu kilo verme diyeti sağlık için her derde devadır.

haberic-001.jpg

KALORİSİ DÜŞÜK BİR BESİN

Balık, sağlık dostu bir gıda olarak kabul edilir ve bilimsel çalışmalar bu teoriyi doğrular. Değerli besinler, proteinler, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Ama hepsinden önemlisi, iyi yağlar olarak tanımlanan, kardiyovasküler hastalıkları ve felçleri önleyebilen omega 3 yağları. Ayrıca trigliserit seviyelerini düşürmeye ve basıncı dengelemeye yardımcı olurlar. Bu nedenle haftada en az iki porsiyon önerilir.

Kalorisi de düşük olan bu besine bolca yer veriyoruz. Kilo verdikçe cildimiz daha esnek ve parlak hale gelir. Serbest radikallere karşı koyan antioksidanların etkisi nedeniyle daha yavaş yaşlanacağız. Ayrıca balık, daha az miktarda bağ dokusuna sahip olduğu için etten daha sindirilebilir olacaktır.

BALIK NASIL SEÇİLİR?

Öncelikle yerel balıkları, tercihen küçük boy Akdeniz balıklarını tercih etmeliyiz. Büyük balıklar aslında cıva ve ağır metaller tarafından daha fazla kirlenir. Bu maddeler vücutta birikir ve nörolojik gelişim için tehlikeli olabilir.

haberici1-007.jpg

VİTAMİNLER VE MİNERALLER AÇISINDAN ZENGİNDİR SİZİ ACIKTIRMAZ

Pesketaryen diyeti: meyveler, sebzeler, tahıllar ve baklagiller tüketimini içerir. Diyetteki besinlerin %50'sini sebzeler, %25'ini balık, kalan %25'ini ise tam tahıllar içermelidir. Meyve için herhangi bir sınırlama yoktur.

Taze balık, besin açısından daha zengin olduğu için donmuş balıklara tercih edilir. Beslenme uzmanları, alabalık, tuzlu su balığı gibi tatlı su balıklarını ve istiridye gibi kabuklu deniz ürünlerini tavsiye eder. Mavi balık da iyi bir seçenektir. En iyi bilinen türler hamsi, uskumru ve ringa balığıdır.

Balıklarda bulunan yağ oranı %0.5 ile %27 arasında değişebilir. Yağ oranı en yüksek balıklar arasında ton balığı, ringa balığı, ve uskumru bulunur. Az yağlı olanlar arasında morina, hake, levrek, hamsi ve dil balığı bulunur. Diyet için tercih edilmesi gerekenler bunlardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN