Vücudunuzun en çok ona ihtiyacı var! Bu belirtileri yaşıyorsanız aman dikkat edin! Vücudunuzda o vitamin eksik olabilir...

Vücudunuzun en çok ona ihtiyacı var! Bu belirtileri yaşıyorsanız aman dikkat edin! Vücudunuzda o vitamin eksik olabilir...

Beden ve ruh sağlığının korunması için vitaminlerin doğru şekilde ve uygun dozlarda alınması önem taşıyor. Vücuttaki tüm organ ve sistemleri etkileyen vitaminlerin yetersiz alımı farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor. İşte o vitamin eksikliğinin belirtilerini haberimizde detaylıca paylaştık...

Vücudumuz sağlıklı kalmak için bir dizi vitamin, mineral ve diğer besin maddelerine ihtiyaç duysa da, özellikle beslenmenize dikkat etmiyorsanız, gerekli seviyeleri karşılamak her zaman mümkün değildir. Bu, eksikliğe ve beraberinde rahatsız edici semptomlara yol açabilir.

VÜCUDUNUZUN EN ÇOK ONA İHTİYACI VAR! BU BELİRTİLERİ YAŞIYORSANIZ AMAN DİKKAT EDİN! VÜCUDUNUZDA O VİTAMİN EKSİK OLABİLİR...

Omega-3 yağ asitleri, kanın pıhtılaşması için düzenleyici hormonların yanı sıra kanınızı pompalayan arter duvarlarının kasılması ve gevşemesi için vücut tarafından gereklidir. Omega-3'te bulunan EPA ve DHA ayrıca bilişsel işlevinize, cilt sağlığınıza ve görmenize yardımcı olur. İşte vücudunuzdaki omega-3 eksikliğini gösterebilecek bazı işaretler.

kirilgan-tirnak-2.webp

KIRILGAN TIRNAKLAR VE KURU CİLT BİR İŞARET OLABİLİR

Omega-3 yağ asitleri, cildinizin sağlıklı besinleri emmesine ve zararlı atık ürünlerden kurtulmasına yardımcı olur. Bu sağlıklı yağın eksikliği, deri döküntülerinin yanı sıra kuru cilde de yol açabilir. Ayrıca pul pul dökülmüş ve kaşıntılı bir saç derisine sahip olabilirsiniz. Kuru, kırık ve kırılgan tırnaklar da omega-3 eksikliğinin bir belirtisi olabilir. Omega-3 yağ asitleri, tırnak yatağınızdaki iltihaplanmayı azaltmak için hayati öneme sahiptir.

1200x627-sac-dokulmesi-nasil-onlenir-dogal-ve-bitkisel-karisimlarla-sac-dokulmesi-nasil-durdurulur-1594366051279.jpg

SAÇ DÖKÜLMESİ

Omega-3 yağları, buklelerinizi beslemek ve tatlı, kalın saçları desteklemek için gereklidir. Bu nedenle, bir eksiklik, yetersiz beslenen cilt hücreleri ve saç kökleri nedeniyle saç dökülmesine neden olabilir.

1631694967485-kapak-104656.png

​KALP HASTALIĞI VE FELÇ RİSKİ​

Uzun zincirli omega-3 yağ asitleri, kalbinizi sağlıklı tutmak için çok önemlidir. Uzmanlara göre, omega-3 eksikliği kalp hastalığı ve felç riskini artırabilir. Omega-3 yağ asitleri ayrıca vücudunuzdaki yüksek trigliserit düzeylerini düşürmeye yardımcı olur, bu da sizi daha yüksek kalp hastalığı ve felç riskine sokabilir.

​OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİNİN BESİN KAYNAKLARI​

Vücut sıfırdan omega-3 yapamaz. Omega-3 yağ asitleri tüketiminizi artırmak için yiyebileceğiniz bazı yiyecekler şunlardır:

Bitkisel yağlar, keten tohumu, kenevir tohumu, chia tohumu, ıspanak ve ceviz. Somon, sardalye, ringa balığı ve hamsi gibi yağlı balıklar; ve istiridye, istiridye ve midye gibi bazı kabuklu deniz ürünleri.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN