Zamanında Canan Karatay'ı dinlemeyenler bin pişman! Bunu yapmayanlar şimdi hastanede sıra bekliyor

Zamanında Canan Karatay'ı dinlemeyenler bin pişman! Bunu yapmayanlar şimdi hastanede sıra bekliyor

Türkiye'nin ünlü doktorlarından biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, yıllardır tartışma yaratan açıklamalarıyla gündemde kalmaya devam ediyor. Karatay'ın yaptığı uyarılar ve tavsiyeler sağlıklı yaşam için oldukça önemli. Yıllar önce yaptığı bir uyarı ise uzmanlar tarafından doğrulandı ve bu uyarıya uymayanlar ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirler. İşte o önemli uyarı...

Canan Karatay'ın yıllar önce yaptığı bir öneri bir kez daha doğrulandı. Ekmek yerine ceviz tüketmenin sağlık açısından faydalı olduğu ortaya çıktı. Ceviz, fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişler, sağlıklı yağ içeriğiyle dikkat çekiyor. Bu yağlar, karbonhidrata göre insülin seviyelerini fazla yükseltmediği için, ani gelen açlık krizlerinin de önlenmesine yardımcı oluyor. Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle kilo vermek isteyenler, kalp ve tansiyon hastaları ile felç hastalarına ekmek yerine ceviz tüketmelerini öneriyor.

canan

Ceviz tüketmenin birçok faydası olduğu bir İngiltere araştırmasında ortaya kondu. Cevizin omega-3 yağ asitleriyle zenginleştirilmiş olması kalp sağlığını korumaya yardımcı olurken, kan basıncını düşürüp kolesterol seviyelerini azaltabiliyor. Ceviz ayrıca beyin fonksiyonlarını geliştirmeye yardımcı olan omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar ve folik asit açısından zengin olduğu için, hafızayı ve bilişsel işlevleri korumaya yardımcı oluyor. Antioksidanları sayesinde kanser riskini azaltabileceği de belirtiliyor. Ceviz, lif açısından zengin olup sindirim sağlığına da katkıda bulunurken, probiyotikler içeriyor ve cilt sağlığı için faydalıdır.

Ceviz tüketmek için ideal miktar günde bir avuç kadar taze ceviz tüketmek olabilir, ancak cevizlerin yüksek kalorili olduğu için aşırı tüketmekten kaçınmak gerekiyor. Sonuç olarak, Canan Karatay'ın yıllar önce yaptığı ceviz önerisi, bugün bilimsel olarak da doğrulanmış durumda.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN