Şahenk’ten 1 milyar dolarlık satış

Şahenk’ten 1 milyar dolarlık satış

Doğuş Holding, İstanbul'un en önemli alışveriş merkezleri arasında yer alan İstinyePark'ın yüzde 42’lik hissesini Katar devletinin şirketi Qatar Holding’e satmak için anlaştı.

Ferit Şahenk’in sahibi olduğu Doğuş Holding, ünlülerin en çok gittiği AVM’ler arasında yer alan İstinyePark’taki yüzde 42’lik hissesini dünyanın en büyük fonlarından biri olan Qatar Holding'e 1 milyar dolara satıyor.

Türkiye ve yurtdışındaki otellerini satan Doğuş Grubu’nun İstanbul'daki en önemli alışveriş merkezlerinden olan İstinyePark'taki hisselerinin önemli bir kısmını devrediyor. Devir işlemine Rekabet Kurumu onay verdi.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre, Ferit Şahenk’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Doğuş Grubu, İstinyePark'ta yüzde 42'lik hisseni Katar devletinin şirketi Qatar Holding’e satmak için el sıkıştı.

FİNANSBANK’IN DA ORTAĞI

335 milyar dolarlık varlığıyla dikkat çeken Katar hükümetinin petrol ve doğalgaz fazlasını yönetmek için Katar Emiri Hamad bin Khalifa Al Thani tarafından 2005'te kuruldu.

Ortadoğu'nun en büyük emlak yatırım şirketlerinden Qatar Diar'ı da kontrol eden şirket, 2015'te Finansbank'ı 2.75 milyar dolara satın alan Qatar National Bank'ın da yüzde 50 ortağı.

2007'de inşaatı tamamlanan İstinye Park, Türkiye'nin en büyük AVM’lerinden biri. Yaklaşık 300 mağaza ve 90 bin metrekarelik alışveriş merkezinde 3 bin 200 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor.

stinyeparksatiliyot.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN