Sakarya'da patlayıcıların tahliyesi bitmedi!

Sakarya'da patlayıcıların tahliyesi bitmedi!

Sakarya'da peş peşe yaşanan havai fişek faciasının ardından bölgede bir işçiyi arama çalışmaları sürüyor. Bomba imha uzmanları ise bölgedeki patlayıcı maddeleri tahliye etmeye devam ediyor. Dün patlayıcı maddeleri taşıyan kamyon havaya uçmuş, patlamada 3 asker şehit düşmüş, bir şoför ile 11 jandarma personeli de yaralanmıştı.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından bölgede başlatılan arama-tarama çalışmaları devam ediyor.

AFAD, UMKE, jandarma, itfaiye ekipleri, fabrika alanında inceleme gerçekleştiriyor.

PATLAYICILAR TAHLİYE EDİLİYOR

Bomba imha uzmanlarının ise bölgedeki patlayıcı maddeleri tahliye işlemi sürüyor.

Enkaz kaldırma ve kırım çalışmalarının yapıldığı alanda, AFAD KBRN ekiplerinin gözetiminde kimyasal maddelerle patlamamış havai fişeklerin uzaklaştırılması için çalışmalar da devam ediyor. Olası duruma karşı ekipler, bölgede hazır bekletiliyor.

NE OLMUŞTU?

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda 3 Temmuz'da meydana gelen patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi yaralanmıştı.

Patlama ile ilgili gözaltına alınan aralarında fabrika sahibinin de bulunduğu 5 şüpheli tutuklanmış, bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Dün de saat 11.35 sıralarında fabrikadaki patlayıcıları, tahliye sırasında kamyon havaya uçmuştu. Patlamada 3 asker şehit olmuş, 11 jandarma personeli ile kamyon şoförü yaralanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN