Samsun'da çocuklara market ve pazar yeri yasağı

Samsun'da çocuklara market ve pazar yeri yasağı

Ankara'nın ardından Samsun'dan çocuklar için önemli bir karar geldi. Samsun Valiliği, koronavirüs önlemleri kapsamında çocukların market ve pazar yerlerine girmesini kararlaştırdı.

Samsun'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında çocukların market ve pazar yerlerine alınmaması kararlaştırıldı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca ilave tedbir alındığı duyuruldu.

ÇOCUKLAR MARKETE GİREMEYECEK

Vatandaşların, koronavirüsün yayılmaması ve sağlıklarının korunması açısından kalabalık ortamlarda bulunmamalarının, sosyal mesafe kuralına dikkat etmelerinin, ellerini sık sık yıkamalarının ve işi olmayanların dışarıya çıkmamalarının ve evde kalmalarının sık aralıklarla duyurusunun yapılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, "Marketler ve pazar yerleri ile yapılmış olan kısıtlamalara ek olarak, marketlere ve pazar yerlerine çocukların alınmamasına, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu kararların il genelinde uygulanmasına, karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Valiliği de dün kentteki pazar yerleri ve marketlere çocukların girişi ile internet tabanlı uygulamalar aracılığıyla yolcu taşınması yasaklanmıştı.

Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedilmişti: "Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Ankara genelinde pazar yerleri ve hiper, süper ve küçük marketler dahil her türden alışveriş mekanlarına çocukların girişi, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 27 Mart 2020 tarih ve 2020/11 kararı gereğince yasaklanmıştır."

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 131'e, vaka sayısının ise 9 bin 217'ye yükseldiğini duyurmuştu.

Bakan Koca, dün Türkiye'deki koronavirüs vaka ve ölüm sayısına ilişkin son bilgileri paylaşmıştı. Son 24 saatte 9 bin 982 test yapıldığını ve bin 815 yeni tanı konduğunu belirten Koca, toplam 23 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

En çok merak edilen konulardan birisi de Türkiye'de yapılan koronavirüs test sayısı olmuştu.

Türkiye'de koronavirüs hastalarına bugüne kadar yapılan test sayısının toplam 65 bin 446 olduğu açıklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN