2022 Ankara okul servis ücretleri ne kadar oldu? İşte en kısa ve en uzun mesafe ücreti

2022 Ankara okul servis ücretleri ne kadar oldu? İşte en kısa ve en uzun mesafe ücreti

Ankara okul servis ücretleri 2022 yılı için belli oldu. Başkentte okul servislerinde en kısa mesafe 3 bin 130 TL, en uzun mesafe 4 bin 645 TL ve her km başına 90 TL olarak belirlendi. Sektör temsilcileri, yüzde 20 zamma karşın maliyetlerin karşılanamadığını dile getiriyor. İşte, Ankara güncel servis ücret tarifesi...

Ankara'da personel ve öğrenci taşıması yapan servis araçlarının ücretlerine yüzde 20 oranında zam yapıldı. Son olarak Ağustos 2021'de fiyat artışı yapılan servis ücretleri, 2022 zammı sonrasında adeta cep yakıyor.

ANKARA SERVİS ÜCRETLERİNE NE KADAR ZAM GELDİ?

Yükselen dolar kuru ve akaryakıt fiyatları nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirten Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, yüzde 20'li servis zammıyla ilgili şunları söyledi:

"Biz ağustos ayında zam yapmıştık. Mazot gibi giderlerimize yüzde 50’nin üzerinde zam geldi. Bakım gibi giderlerimize yüzde 100 zam geldi. Asgari ücretin yükselmesi. Dayanacak gücümüz kalmadı, giderlerimize çalışıyor şekline düştük. Talebimiz yüzde 40'tı. Giderlerimizle alakalı bir zam artışı.

Normalde kurtarmayacak ama biz velilerimizin de çocuklarımız servislerinden almasını istemiyoruz. O yüzden bu zammı yüksek tutmadık. Haziranda okullar kapanana kadar biraz biz, biraz velilerimiz fedakarlık yapsın diye bu zammı yaptık. Eylülde yeni zamlar konuşulacak. Mazotta indirim bekliyorum. Kurtaracak mı derseniz normalde kurtarmıyor."

ANKARA OKUL SERVİSİ ÜCRET TARİFESİ 2022

* 3 km'ye kadar yıllık 3 bin 130 TL

* 3 km'den 6 km'ye kadar yıllık 3 bin 455 TL

* 6 km'den 10 km'ye kadar yıllık 3 bin 995 TL

* 10 km'den 15 km'ye kadar yıllık 4 bin 645 TL

* 15 km'yi aşan her km için 90 TL

2022 ANKARA PERSONEL SERVİSLERİ NE KADAR OLDU?

Personel servisleri için de 'yeni tarife' belirlendi. Buna göre otobüslerde ilk kalkış ücreti 435 TL olacak ve her km için 5 TL alınacak.

26 kişiden 35 kişiye kadar kapasitesi olan midibüslerde ilk kalkış 385 TL ve her km için 4 TL 50 kuruş, 18 kişiden 25 kişiye kadar kapasitesi olan midibüslerde ilk kalkış ücreti 275 TL ve her km başına 4 TL, minibüslerde ise ilk kalkış ücreti 225 TL ve her km başına 3 TL 50 kuruş olarak uygulanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN