Emekli maaşlarıyla çarpıcı iddia: 5 bin TL alanla 10 bin TL alan arasında fark kalmadı

Emekli maaşlarıyla çarpıcı iddia: 5 bin TL alanla 10 bin TL alan arasında fark kalmadı

En düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL olacağının açıklanmasının ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşlarındaki dikkat çeken gelişmeyi aktardı. Erdursun, maaşların arasında fark kalmadığını iddia etti.

2021 enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emekli maaşı zam oranı merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Toplantısı sonrası memur maaş artış oranının yüzde 30.5'e çıkarıldığını, en düşük emekli maaşının ise 2 bin 500 TL olduğunu duyurdu.

5 BİN TL ALANLA 10 BİN TL ALAN ARASINDA FARK YOK

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Erdursun, "Bu sistemde asgari ücretin üstünde maaşla çalışmanızın, fazla prim ödemenizin emeklilikte size hiçbir faydası olmayacak. Brüt 5 bin TL ile çalışan da, 10 bin TL ile çalışan da emekli olduğunda 2 bin 500 TL alacak" iddiasında bulundu.

Erdoğan'ın emekli ve memur zamlarına ilişkin açıklamalarının ardından Karar Yazarı Oğuz Demir de sosyal medya hesabı Twitter'dan mesaj gönderdi. Demir, "Emekliliğin de asgari ücret uygulaması oldu. Ama emeklinin asgari geçimini sağlayacağını sandıkları ücret, çalışanın asgari ücretinin %58'i.. Asgari ücretin %58'i asgari emeklilik ücreti oldu yani" mesajını paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN