3 milyon liralık ibretlik hikaye! Guinness'e başvurmuşlardı, yerle bir oldu

Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili enkaz altında bırakan 7.7 ve 7.6'lık iki depremde can kaybı 12 bini geçti. Moloz yığınına dönen binalardan biri de, 2019 senesinde altın makasla açılarak Guinnes Rekorlar Kitabına başvuruda bulunulan Hatay'daki Güçlü Bahçe City. Projenin sahibi S.A. o dönem açılışı yaparken, "Bu makas daha önce Hindistan'daydı. Biz bu rekoru Hatay'a getirdik" demişti.

Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa, Hatay ve daha birçok ilde büyük yıkımlara sebebiyet veren Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve7.6'lık iki büyük depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bini aştı. Deprem sonrasında yardım ve arama kurtarma çalışmaları başladı, enkaz altından mucize haberler gelmeye devam ediyor. Hatay'da 3 sene önce açılan Güçlü Bahçe City'nin sahibinin söyledikleri ise durumu gözler önüne seriyor...

ei26h7zxkaewuws-copy.jpg

3 MİLYON TL'YE SATILIYORDU

Ağır yıkımın yaşandığı Hatay'da yıkılan bina sayısı tam olarak kestirilemese de sayının binlerce olduğu tahmin ediliyor. 2019 yılında görkemli bir törenle açılan ve 3 milyon liraya satılan Güçlü Bahçe City'den geriye enkaz kaldı, site adeta yerle bir oldu.Enkaz altında kaç kişinin bulunduğu henüz belli değil, arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor.

fodc1g3xeaepctk-copy.jpg

'REKOR HİNDİSTAN'DAYDI HATAY'A GETİRDİK'

Öte yandan projenin sahibi S.A'nın o dönem açılış yapılırken söylediği sözler ortaya çıktı:

Güçlü Bahçe City projesini şehrimize istihdam kazandırmak için yaptık. Guinnes Rekorlar Kitabına kazandırmak için ölçümlerini yaptığımız 320 santimetre olan altın makasımızı da yaptık. Bu makas daha önce Hindistan'daydı. Biz bu rekoru Hatay'a getirdik."

Güçlü Bahçe City’nin müteahhidi Servet Altaş da durumu soran bir gazeteciye, "Burada atom bombaları etkisinde deprem oldu, her yer yıkıldı, benim binam mı mesele. Bana binayı soramazsınız" şeklinde yanıt verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN