6 Ekim Perşembe günü İstanbul'da toplu ulaşım ücretsiz olacak

6 Ekim Perşembe günü İstanbul'da toplu ulaşım ücretsiz olacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda dönüm noktalarından biri olan Sevr Anlaşması'nın imzalanması sonucu İstanbul'u işgal eden İngiliz askerlerinin şehirden gönderilmesi, her yıl 6 Ekim günü kutlanıyor. İBB, 6 Ekim 2022 Perşembe günü toplu taşımanın ücretsiz olacağını ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 6 Ekim'de İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluş gününü bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlayacağını duyurdu.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul'un Kurtuluşu etkinlikleri 6 Ekim 2022 Perşembe saat 12.00'de Gülhane Parkı'nda çocuk atölyeleriyle başlayacak.

Sihirbaz gösterilerinden çocuk masallarına, konserlerden zeybek gösterilerine kadar her yaştan yurttaşların katılacağı etkinlikler yapılacak.

ibb-istanbulun-kurtulusu.jpg

İSTANBUL'UN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANACAK

Gülhane Parkı'ndaki yürüyüş yolunda; Zafer Yolu sergisi ile dönemi yansıtan canlı heykeller ve alan süslemeleri olacak. İstanbul Kitapçısı'nın özel indirimlerinin olduğu bir alan da yer alacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu saat 19.30'da Gülhane Parkı'na gelen vatandaşlara hitap edecek. Kutlamalar Pinhani konseri ile devam edecek.

İBB İSTANBUL'UN KURTULUŞU ETKİNLİKLERİ (6 EKİM 2022)

12.00 Alan Etkinlikleri başlangıcı & Çocuk atölyeleri

14.00 Sihirbaz gösterisi

14.15 Niloya

15.00 Mehmet Erbil 'Evvel Zaman İçinde'

15.45 Cambaz gösterisi

16.15 Sihirbaz gösterisi

16.30 Mehmet Erbil 'Meddah Gösterisi'

17.15 Niloya

18.00 Dede Korkut’ tan masallar

18.20 Müzikli masal anlatımı 'Oyunbaz Masallar'

18.45 İstanbul'dan ve Rumeli'den türküler

19.15 Zeybek performansı (Serdar Megalüfer)

19.30 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Konuşması

20.10 Pinhani konseri

İSTANBUL'UN KURTULUŞU KUTLAMA MESAJLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN