AFAD açıkladı: Deprem İstanbul'da en çok bu 15 ilçeyi vuracak! Birçok kriter göz önüne alınarak değerlendirildi

2023 Şubat ayında yaşanan Kahramanmaraş ve Hatay depremleri, 13.5 milyon insanın yaşadığı 11 kentte ağır yıkıma neden olurken, Marmara Denizi'nde beklenen 7.5 büyüklüğündeki depremin 19.5 milyon nüfuslu İstanbul'a ağır hasar vermesi bekleniyor. AFAD, fay hattına yakınlığı ve zemin sıvılaşması gibi kriterlere göre İstanbul'un deprem bakımından en riskli ilçelerini açıkladı. İşte, İstanbul'un depremde en riskli ilçeleri...

Anadolu'da 13.5 milyon insanın yaşadığı 11 ili etkileyen 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş depremleri, Cumhuriyet tarihinin en çok ölüm yaşanan afeti olarak tarihe geçti.

Marmara Bölgesi'nde 7'nin üzerinde beklenen depremin ise 25.6 milyon insanı doğrudan etkilemesi bekleniyor. Marmara depreminin ülke ekonomisinin yüzde 65'ini olumsuz etkileyeceğini belirten uzmanlar, olası depremin adını 'Büyük Türkiye Depremi' olarak adlandırıyor.

istanbul-deprem-riskli-ilceler.jpeg

MARMARA DEPREMİ, İSTANBUL'DA HANGİ İLÇELERİ ETKİLEYECEK?

Türkiye'nin en büyük metropollerinden sosyal, ekonomik ve jeopolitik açıdan önemli bir merkez olan İstanbul, aynı zamanda yoğun göç almaya da devam ediyor.

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Marmara Denizi'ndeki kısmında beklenen 7.5 ve üzeri bir depremde sadece İstanbul'da 13 bin 492 binanın çok ağır, 39 bin 325 binanın ağır, 136 bin 746 binanın orta, 300 bin 963 binanın ise hafif hasar alması bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), olası Marmara Depremi'nde 19.5 milyon nüfuslu İstanbul'da en çok etkilenecek ilçeleri açıkladı.

istanbul-ilceleri-deprem-risk-haritasi.jpeg

AFAD'A GÖRE İSTANBUL'DA DEPREM RİSKİ OLAN İLÇELER

* Bakırköy

* Bahçelievler

* Küçükçekmece

* Esenler

* Başakşehir

* Esenyurt

* Avcılar

* Beylikdüzü

* Büyükçekmece

* Tuzla

* Pendik

* Maltepe

* Sultanbeyli

* Üsküdar

* Fatih

İSTANBUL'DA ÜCRETSİZ BİNA SAĞLAMLIĞI TESTİ İÇİN İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN