Ağrı'da çekilen kısa film Prag'da finalist olarak Avrupa başarısı gösterdi

Ağrı'da çekilen kısa film Prag'da finalist olarak Avrupa başarısı gösterdi

Çekimleri Ağrı merkez ve ilçelerinde yapılan ’Ammar’ adlı kısa film, Prag Uluslararası Bağımsız Film Festivali’nde seçki listesine girdi. Film yönetmeni Ömer Bayram Oğuz, amaçlarının savaşların çocuklar üzerindeki etkisine değinmek olduğunu söyledi.

Mülteci ve göçmen çocuklara dikkat çekmek için hazırlanan "Ammar" adlı kısa film, Prag Uluslararası Bağımsız Film Festivali’nde (Prague International Indie Film Festival) finale kaldı.

SAVAŞLARIN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ ANLATIYOR

Savaşta ölen çocukların hayatına değinen film, yurt içinde de birçok başarı ve derece elde etti. Filmin yönetmeni Ömer Bayram Oğuz, festival komitesinden tebrik mesajı aldıklarını söyledi. Oğuz, uluslararası bağımsız bir film festivalinde bu başarıyı elde ettikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, “Tüm ekip arkadaşlarımı kutlarım. Bizim amacımız, savaşların çocuklar üzerindeki etkisini sinema aracılığı ile dile getirmekti. Bugün elde ettiğimiz başarıdan dolayı mutluyuz” dedi.

AĞRI'DAN İLK DEFA BİR KISA FİLM AVRUPA BAŞARISI GÖSTERİYOR

Film, 2018 yılında Ağrı merkez, Doğubayazıt, Eleşkirt ve Patnos olmak üzere dört ayrı bölgede çekilerek tamamlandı. Ağrı'dan ilk defa bir film yurt dışı başarısı gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN