Ankara için valilikten uyarı: Saat 13.00'te başlayacak

Ankara için valilikten uyarı: Saat 13.00'te başlayacak

Günlerdir sıcak havanın etkili olduğu Ankara'da dün başlayan yağış, bugün sağanağa dönüşecek. Valilik, kuvvetli yağışa karşı uyarıda bulunarak, 13.00'te başlaması ve 03.00'e kadar sürmesi beklenen yağış nedeniyle vatandaşları sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara'da bugün öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'nin bu uyarısının ardından Ankara Valiliği, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda bilgilendirdi.

ANKARA İÇİN ALARM VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre, öğle saatlerinden sonra başlayacak olan gök gürültülü sağanak yağışların Ankara'da kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Beklenen yağış miktarının 21-50 kg/m2 arasında olacağı belirtilirken, bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara yol açabileceği vurgulandı.

VALİLİKTEN UYARI

Ankara Valiliği tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre bugün öğle saatlerinden itibaren görülecek gök gürültülü sağanağın, Ankara'da kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir," ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, vatandaşları özellikle su baskını riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Şehirdeki altyapı çalışmalarının ve drenaj sistemlerinin yeterliliğine dikkat çeken uzmanlar, sürücülerin de dikkatli olmalarını ve hızlarını düşürmelerini tavsiye etti. Ayrıca, yıldırım tehlikesine karşı açık alanlarda bulunmamaları ve metal objelerden uzak durmaları gerektiği hatırlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN