Araç sahipleri yeni yılda park edecek yer bulamayacak! Bakın neden...

Araç sahipleri yeni yılda park edecek yer bulamayacak! Bakın neden...

19,3 milyon nüfusa sahip İstanbul'da 4,7 milyon kayıtlı araç bulunuyor. Megakent'in otopark ihtiyacını karşılayan İSPARK, her gün yüz binlerce araca ev sahipliği yapıyor. Yeni yılla beraber İSPARK otopark ücretlerine zam geldi. İşte, 2023 İSPARK ücretleri...

2023 yılında 8 bin 506 TL olarak belirlenen asgari ücrete yapılan yüzde 54.66 zammın ardından diğer hizmetlerin de zamları da belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) iştirak şirketi İstanbul Otopark A.Ş. (İSPARK), yeni yılsa ücret tarifesine yüzde 60 zam yapacağını duyurdu.

Geçen gün de Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 61'lik zam yapılması netleşmişti. Zamlı ücretler 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

OTOPARK ÜCRETLERİNE ZAM

İSPARK'ın kapalı otoparklarında ve açık otoparklarda; Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Kadıköy, Şişli, Üsküdar, Ataşehir, Bakırköy, Beykoz, Bayrampaşa, Bahçelievler, Eyüpsultan, Güngören, Kartal, Kağıthane, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu, Tuzla ve Ümraniye'de otoparklarında araçlar için 1 saate kadar 17,50 TL olan ücreti 28 TL'ye yükseldi.

Öte yandan aynı ilçelerde yol kenarı otoparklarında da araçlar için 1 saate kadar 18 TL olan ücret 28 TL'ye çıkarıldı.

İSPARK KAPALI OTOPARK ÜCRETİ NE KADAR?

İSPARK'ın Adalar, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sancaktepe, Silivri, Sultangazi, Sultanbeyli ve Şile ilçelerindeki otoparklarda 12,50 TL olan 1 saatlik park ücreti 20 TL'ye yükseldi.

ZAMLI FİYATLAR 1 OCAK'TAN İTİBAREN GEÇERLİ

Giriş-çıkış fiyatları 5,50 TL olarak İSPARK taksi duraklarının fiyatı ise 8 TL'ye çıktı.

21 TL olan 1 gün bekleme ücreti de 33 TL'ye yükseldi.

1 Ocak 2023 tarihinden sonra yeni fiyatların geçerli olacağı bildirildi.

Öte yandan Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin 2023 yılı için vergi, harç ve cezalarda uygulanacak yeniden değerleme oranının yüzde 122,93 olarak ilan edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan indirim yetkisini kullanarak zam oranını yüzde 61'e çekti.

İSPARK OTOPARK ÜCRETLERİ

ispark-otoparklari-nerede.jpg

İSTANBUL'UN NÜFUSU KAÇ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Kasım 2022 Çarşamba günü Habertürk TV'de katıldığı bir programda, İstanbul'un resmi nüfusunun 15 milyon 840 bin olduğunu fakat kente su sağlayan İSKİ'nin 19 milyon 300 bin abonesi olduğunu, dolayısıyla İstanbul'un gayri resmi nüfusunun 19 milyon 300 bin kişi olduğunu söyledi.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun konuyla ilgili sözleri şöyle:

"İstanbul'un resmi nüfusu 15 milyon 840 bin.

Valiliğe defalarca yazı yazdım; bize mülteci sayısı hakkında net, somut rakamlar verin. BM tespitleri ve bizim tespitlerimiz bunun 2 milyondan daha fazla olduğunu gösteriyor.

İnsanların aldığı hizmetler var. Örneğin su, gaz. Resmi rakamlar yayınlanıyor. (Sığınmacı sayısı) 1.3 milyon diyorlar. Bize göre 2 milyonun üzerinde.

Su tüketiminin ne kadar arttığını, kişi başı tüketim üzerinden görebiliriz. 1 kişi yılda 33 ton su kullanıyor; yıkanma, temizlik, içme suyu...

Bunu gördüğümüzde karşımıza tam 19 milyon 300 bin sayısı çıkıyor. Büyükşehirde 19 milyonun üzerinde insan taşıyoruz.

İstanbulkart kullanan kayıtlı 500 bin mülteci nüfusu var. Havuzdan kullanan 3 milyon kart daha var.

Biz 20 milyona yakın insana hizmet veriyoruz aslında."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN