Arkadaşlarını topladı, sağlık çalışanına saldırdı

Yozgat'ta devlet hastanesinde kimliği istenen bir şahıs, sağlık çalışanıyla tartışma yaşadı. Daha sonra arkadaşlarını toplayan maganda, tartıştığı sağlıkçıya saldırdı. O anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Yozgat'ta hizmet veren Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi'nde tıbbi sekreter olarak çalışan Mehmet Küçük ile hasta yakını A.I.Ç. arasında kimlik bildirme nedeniyle 17 Ekim 2022 Pazartesi günü akşam saatlerinde sözlü tartışma çıktı.

Hastane güvenlik görevlileri A.I.Ç.'yi olay yerinden uzaklaştırırken, Mehmet Küçük de mola için ayrıldı.

yozgat-kavga-haberleri.jpg

ARKADAŞLARINI TOPLAYIP HASTANEYE GERİ GELDİ

A.I.Ç., bu kez arkadaşları N.D. ve S.G. ile hastanenin acil giriş kısmına tekrar geldi. Burada Mehmet Küçük ile üç kişi arasında tartışma yaşanırken S.G., Mehmet Küçük'e yumruk attı. Sağlık çalışanı da kendisini savunurken karşılıklı yumruklaşmalar yaşandı.

Darp edilen Mehmet Küçük 'basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek' yaralanma raporu aldı.

Olayın ardından şüpheliler S.G., N.D., A.I.Ç. ve Ş.Ç gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Tıbbı sekreter Mehmet Küçük'ün saldırıya uğradığı anlar hastanenin güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Saldırı sırasında Küçük'ün tekme ve yumrukların hedefi olduğu görülüyor.

Görüntülerde, acil serviste panik yaşanırken, hasta ve yakınları sağa sola kaçışmaya çalıştığı yer alıyor.

yozgat-haberleri.jpg

"YAPILAN SALDIRI EŞKIYALIK!"

Sağlık sekreterinin saldırıya uğraması nedeniyle Öz Sağlık İş Sendikası, Tabipler Odası, Sağlık-Sen, Türk Sağlık-Sen, Ses Sendikası ve Genel İş Sendikası tarafından dün akşam hastanede ortak basın açıklaması ile saldırı protesto edildi.

Hastanenin poliklinikler bölümünde gerçekleştirilen açıklamada yapılan saldırı eşkıyalık olarak değerlendirildi.

yozgat-son-dakika.jpg

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEME YAPIN"

Doktor, hemşire, güvenlik, sekreter, temizlik ve klinik çalışanlarının zaman zaman ölümle sonuçlanan şiddete maruz kaldıklarının belirtildiği açıklamada, hastane görevlilerinin amacının sadece hastaya hizmet olduğu, hastanın gerek hayata döndürülmesi gerekse sağlığını yerine getirmek için çabalandığı kaydedildi.

Sistemin aksaklıklarından sağlık çalışanlarının sorumlu olmadığının vurgulandığı açıklamada, "Sağlıkçıya şiddet sizin sorununuzun çözümü olmayacaktır. Biz sağlık çalışanları olarak yetkililerden sesimize kulak vermelerini toplumumuzda giderek artan şiddeti ortadan kaldıracak önlemlerin bir an önce alınmasını sağlık çalışanlarına şiddetle ilgili yasal düzenlemelerin ivedilikle hayata geçirilmesini istiyoruz" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN