Askıda ekmekten sonra askıda bilet uygulaması! Dar gelirli öğrenciler tek kuruş ödemeyecek: O ilde uygulama başladı

Askıda ekmekten sonra askıda bilet uygulaması! Dar gelirli öğrenciler tek kuruş ödemeyecek: O ilde uygulama başladı

Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte şehir dışında okuyan öğrenciler de ailelerinin yanına memleketlerine dönmeye başladı. Ancak dar gelirli olduğu için ailesinin yanına gidemeyen öğrenciler için askıda ekmekten sonra askıda bilet uygulaması başladı. Bu uygulama kapsamında dar gelirli öğrenciler tek kuruş ödemeyecek…

Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi ile İl Müftülüğü’nün işbirliğiyle başlatılan askıda bilet projesi kapsamında, sınavları sona eren ve maddi yetersizlikten dolayı ailelerinin yanına gidemeyen öğrencilere yol desteği veriliyor.

ÖĞRENCİLERE TAM DESTEK

Edirne İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şube Başkanı Hasan Başoğlu, konuya dair yaptığı açıklamasında uygulamanın maddi zorluk yaşayan üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.

askida-bilet-uygulamasi-1.jpg

Projenin her geçen gün daha da genişlediğini belirten Müftü Başoğlu, yalnızca öğrencilerin değil toplumun farklı kesimlerinin de destek verdiğini söyledi.

Bu kapsamda, ilkokul öğrencilerinin öğretmenlerinden duyduklarıyla başlatılan kampanyanın, bu zamana dek 25.000 TL gibi anlamlı bir meblağa ulaştığını söyledi. Yapılan bağışlar ile yaklaşık 25 bin öğrencinin ulaşım masrafları karşılanırken, “Askıda Bilet” uygulamasının devam ettiği bilgisini de verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN