Avukatı öldüren sanıktan şaşırtan savunma: Silah taşımayı severiz

Avukatı öldüren sanıktan şaşırtan savunma: Silah taşımayı severiz

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde haciz nedeniyle evine gelen avukatı öldüren zanlı tekrar hakim karşısına çıktı. Neden silah taşıdığı sorulan sanığın, 'üzerimizde silah taşırız, silah severiz' cevabı duruşmadaki herkesi şaşırttı. Savcı, sanığın indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 16 Mart tarihinde avukat Ersin Arslan, icra kararını gerçekleştirmek için icra memurları ile gittiği evde Y.Y. isimli zanlı tarafından öldürüldü. Y.Y. gözaltına alınırken, avukat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. İkinci duruşması gerçekleşen mahkemede silah taşımasının nedeni sorulan tutuklu yargılanan sanık, 'üzerimizde silah taşırız, silah severiz' cevabı verdi. Savcı, sanığın indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

'UZAKTAN YAKINDAN BAĞLANTIM OLMAYAN BORÇ'

Olayla ilgili görülen duruşma Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Duruşma salonunda taraf avukatları hazır bulunurken sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Sanığın duruşmadaki savunmasında şunları dile getirdi:

''Benim yuvam yıkıldı. Kasıtlı olarak yaptığım bir şey yok. 2012 yılında benim yakından uzaktan bağlantım olmayan bir borçtan dolayı 2020-2021 yılına kadar icralar geldi. Ben günübirlik işlerde çalışırım ve evde yoktum. Olay gün eşim aradı. İcra memuru ve 2 avukatın geldiğini söyledi. Eve gittiğimde, bana borcum olduğunu söylediler. Kime borcum olduğunu sordum. Benim firmam adına kaşe basarak borçla karşı karşıya kaldığımı öğrendim. Gelen kişiler 17 bin TL borcum olduğunu söylediler. Mallarımı haczetmeye kalktılar. O gün 4 bin TL vererek konuyu kapattık.

'AVUKAT: TECAVÜZ BENİM İŞİM'

Daha sonra tekrardan geldiklerinde tekrardan eşyaları almaya kalktılar. Ben onlara ‘benim şerefim namusun sizi hiç mi ilgilendirmiyor’ dedim. Onlar da ‘bu bizim mesleğimiz, gittiğimiz icralarda bu şekilde para kazanıyoruz’ dedi. ‘Şu anda ekmeğime tecavüz ediyorsunuz’ dedim. Avukat da ‘doğru tecavüz benim işim’ dedi. Ben de belimden silahı çekip korkutma amacı ile bir el ateş ettim. Benim öldürme amacım yoktu. Hedef alarak ateş etmedim. Öyle bir niyetim olsaydı yanındaki avukatı da vururdum. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Daha sonra polis ve ambulansı aradım."

Neden silah taşıdığı sorulan sanık Y.Y. şöyle dedi:

"Biz Karadenizli olduğumuz için üzerimizde silah olur, silahı severiz. Ben kendimi bildim bileli 15-20 yıldır silah taşırım.''

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Cumhuriyet savcısı, sanığın 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme' suçundan indirim uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN