Balıkesir Türk Müziği Korosu 40. yılını kutluyor

Balıkesir Türk Müziği Korosu 40. yılını kutluyor

Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun kuruluşunun 40. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle düzenlenen 'Balıkesir 4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu', 13-15 Ekim 2022 tarihleri arasında Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği Balıkesir 4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu bu yıl 13-15 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Yapılacak olan sempozyumda, Türk Müziği’nde eğitim, araştırma, icra, besteleme, kurumsallaşma sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri konuşulacak. Gerçekleştirilecek olan etkinlik tüm katılımcılara açık olup herhangi bir katılım ücreti de alınmayacak.

Konserler, Sıtkı Sahil yönetiminde “Balıkesir Türk Müziği Korosu” tarafından hazırlanacak. Sempozyumun onur konuğu geçtiğimiz yıl Türk Müziği’nin duayen ismi Ahmet Özhan'ın olurken bu yıl Serap Mutlu Akbulut olacak.

Sempozyuma katılım şartları ise şöyle;

Sempozyuma bir bildiri ile katılım sağlanacak. Bildirilerde en fazla 2 isme yer verilecek. Bildirisi kabul edilenlerin konaklaması, öğle ve akşam yemekleri Sempozyum Düzenleme Kurulu tarafından karşılanacaktır. Belirlenen beş konu dışında bildiri kabul edilmeyecek. Bildirinin özgün, araştırmaya dayalı, daha önce yayınlanmamış, müzik eğitimine yarar getirecek bir çalışma olmasına dikkat edilecek. Sempozyum özet formu ve tüm yazışmalar, [email protected] adresinden yapılacak. Kabul edilen bildiriler ilgililere e-posta ile duyurulacak.

Akademisyen, sanatçı, müzikbilimci, müzik eğitimi uzmanları, bilim/sanat insanları, müzik uygulayıcıları ve iletişimcilerin ilgisini çekecek olan sempozyum Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN