Başkan Bakkalcıoğlu projeleriyle “Ekonomim”de

Başkan Bakkalcıoğlu projeleriyle  “Ekonomim”de

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, örnek gösterilen başarılı projelerinden BOZTRAM ve ÜCRETSİZ SU PROJESİ ile Türkiye’nin önemli ekonomi gazetesi ve e-gazetelerinden “Ekonomim”de yer aldı.

Ekonomi Gazetesi Bölge Temsilcisi Ali Baş’ın Başkan Bakkalcıoğlu’na ve projelerine geniş yer verdiği haber “Bozüyük’ün enerjisi var!” başlığıyla yayınlandı. Haber yayınlandığı andan itibaren büyük ilgi çekerken haberde Başkan Bakkalcıoğlu’nun yaptığı yatırımlar sayesinde toplu taşıma ücretlerinde Bozüyük’ün Türkiye’nin en ucuz şehirlerinin başında geldiğine vurgu yapılıyor.

BOZTRAM projesine geniş yer verilen haberde “Tramvayın bir yanında lastik tekerlekler var. Bir yanda ise tek bir ray! O kılavuz rayla hat boyunca gidip geliyor. Tarihi görünümlü 5 tramvay toplam 20 durakta 6 aydan bu yana Bozüyüklülere hizmet veriyor. Bozüyüklüler “Boztram” demişler adına! Her bir tramvayın isimleri de var. Selanik, Kurtuluş, Cumhuriyet, Çankaya ve Dolmabahçe…Tramvayların özelliği ise tasarruflu olması…Tramvaylar 800 kilogram ağırlığında Lityum pillerin ürettiği elektrikle çalışıyor. Piller, 6 saatte şarj edilebiliyor. 16 saat boyunca tramvayı yürütebiliyor. Pil ömürleri ise 8-10 yıl. Tramvayların tavanında güneş panelleri var. Kendi elektriğini kendi de üretebiliyor, ihtiyaç halinde kullanılabiliyor. Enerjinin ucuza gelmesi nedeniyle Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, şehir içi ulaşımı ücretini de oldukça düşük tuttuğunu söylüyor!” ifadeleri yer alırken özellikle ücretlere vurgu yapılarak öğrenci ücretlerinin 1 lira, yetişkinlerin ise 2,5 lira olduğu belirtiliyor. Başkan Bakkalcıoğlu’nun vatandaşların tramvaylardan çok memnun olduğunu ve bir süre daha zam yapmayı düşünmediklerini belirttiği haberde ayrıca Tramvay abone kartlarından 12 bin kart satıldığı, günlük bin 500 kişinin yararlandığı, lastik tekerlekli, kılavuz raylı tramvayların ilk Bozüyük’te yapıldığı, Kırşehir, Gölbaşı ve Pendik belediyelerinin de örnek alarak proje çalışmalarına başladığı, projenin nüfusu 50 -100 bin arasında olan yerleşim yerleri için şehir içi ulaşımda son derece ideal olduğu bilgisi yer alıyor. Bozüyük için “Ulaşım için “sudan ucuz” deyimini kullanabiliriz. Ancak, 10 metreküpe kadar Bozüyüklüler suya da ücret ödemiyor. (1 metreküp 1 kuruş)” denilen haberde Başkan Bakkalcıoğlu’nun Bozüyük’ün sanayi şehri olduğu ile ilgili verdiği bilgilerin yanı sıra Bozüyük’ün 1970’lerde kalkınmada öncelikli bölgeler arasında yer aldığı ve bu nedenle önemli yatırımlar geldiği hatırlatılarak Başkan Bakkalcıoğlu’nun “O yıllarda Bozüyük’ün nüfusu 25 binden 50 bin’lere çıktı. Daha sonra ancak 20 yılda 70 bine ulaşabildi. Bozüyük OSB şu anda doldu. İkincisinin kurulması gerekiyor. Bozüyük daha hızlı gelişecek. Sanayiye daha fazla destek verilmesi gerekiyor. Bozüyük tarım kenti, turizm kenti olmaz! Yönünü sanayiye çevirdi önemli adımlar attık zirvede yer alacağız.” ifadelerine yer veriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN