Biri 8, diğeri 9 yaşında! İsyan ettiren 'nişan'

Mardin'de beşik kertmesi yapılan 8 ve 9 yaşlarındaki 'amca çocukları' için aileler tarafından nişan töreni düzenlendi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce olayla ilgili inceleme başlatıldı. Mardin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre çocuklarım koruma altına alındığı bildirildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinin Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde doğduktan sonra beşik kertmesi yapılan 8 yaşındaki kız çocuğu ile 9 yaşındaki amcasının oğluna nişan töreni düzenlendi.

Kız çocuğunun babası U.A. ile kardeşi R.A tarafından evde aile arasında düzenlenen nişanda çocuklara yüzük takıldı ve kurdele kesildi.

00.jpg

Sosyal medyada görüntüleri paylaşılan nişanın, büyükbaba ve büyükannelerinin istekleriyle düzenlendiği ileri sürüldü.

0000.jpg

Tepki çeken görüntülerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı.

ÇOCUKLAR KORUMA ALTINA ALINDI

Mardin Valiliği yaptığı açıklama ile çocukların koruma altına alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

000.jpg

“Kızıltepe ilçemizde yaşanan ve bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yer alan `küçük yaşta nişanlandırma´ konulu haberler ve paylaşımlarla ilgili olarak; Valiliğimizce, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve İl Emniyet Müdürlüğümüzce ivedilikle konunun araştırılması talimatı verilmiştir. Söz konusu çocuklarımıza yönelik; geçici tedbir kararı alınarak, çocuklarımız koruma altına alınmıştır. Konuyla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN