Çadırlar sular altında...'Gidecek hiçbir yer yok'

Afet bölgesi depremin ardından sağanak yağışla mücadele ediyor. Özellikle Şanlıurfa ve Adıyaman'ın etkilendiği bölgede çadır kentler de sular altında kaldı. Çadır kentte yaşayan afetzede bir vatandaş yetkililerden yardım isterken "Gidecek hiçbir yer yok" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Depremin vurduğu Şanlıurfa ve Adıyaman sele teslim oldu. Yollardan hastanelere kadar her yerin sular altında kaldığı kentlerde çadırlar da etkilendi.

Ağır şekilde etkilenen bölgede ilk ölüm haberi ise Adıyaman'dan geldi. Tut ilçesinde konteynerin sele kapılması sonucu bir kişi öldü 4 kişi kayboldu.

Bölgeye giden gazeteciler ise vatandaşların yaşadığı sıkıntıları yansıtmaya devam ediyor. CNN Türk muhabiri Samet Güner Adıyaman'ın Altınşehir ilçesinde sular altında kalan çadır kentte vatandaşlara mikrofon uzattı.

DEPREMZEDE KADINDAN YARDIM ÇIĞLIKLARI

İşte Samet Güner ve depremzede kadınının aktardıkları:

Samet Güner: Adıyaman'da yağmur etkili oluyor. Zaman zaman şiddetini arttırıyor. Biz şu an Altınşehir'deyiz. Burası bir çadır kent. Çadır kente baktığımızda çadırların sular altında olduğunu görebiliyoruz. Tabii burası hazırlanmış. Yere çakıllar serilmiş ama yağan yağmur çok olunca drenaj yani suyun akacağı bir yer hazırlanmayınca ne yazık ki çadırlar suların altında. Hemen buraya yapılmış tahtadan konutlar var. Depremzedelerin rahat etmesi için ama onların da su altında olduğunu görüyoruz.

Depremzede kadın: Sabah kalktık ki her taraf göl olmuş. Gidecek bir yer yok. Yani yapacak bir şey yok. Annem yaşlı, babam yaşlı. Üç tane küçük çocuğum var. Gidecek hiçbir yer yok. Nasıl yapacağız bilmiyorum. Yani çok çaresiziz. Ne olur yardım edin. Hiç bu kadar şey olmamıştı. Lütfen yardım edin. Çadırımda sular altında, içinde param var. Hiç olmazsa parayı alayım da çocuklara bir şey lazım olur. Ben hemen onu alıp çıkacağım. Su basmamış bir çadır var oraya geçeceğiz.