Çanakkale'de yağış enkazı: Tarım alanlarını su bastı

Çanakkale'de yağış enkazı: Tarım alanlarını su bastı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaşanan yoğun yağış ve fırtına sebebiyle bazı tarım alanlarını su bastı. Seraların büyük zarar gördüğü belirtilirken, su altında kalan sebzelerin artık tamamen kaybedildiği söylendi.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yoğun yağış nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı. Yağış ve fırtınanın birlikte etkili olduğu Gümüşçay ve Çeşmealtı köyü arasında, seraların da bulunduğu tarım alanları hasar gördü. Bölgedeki çiftçilerden Bünyamin Ercan, yaptığı açıklamada 14 dönüm alandaki 7 serada sebze çeşitleri ürettiklerini belirterek, tüm bu seraların içinin suyla dolduğunu söyledi.

yagis.jpg

Ercan'ın annesi Saniye Ercan ise seraların büyük hasar gördüğünü ifade ederek, "Yükselen sular seralarımıza indi. Lahanalar, kerevizler, marullar, dereotları, pırasalar hepsi su altında kaldı. Hiçbirinden hayır yok" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN