Cinayete teşebbüsten yargılanması gerekirken serbest bırakıldı

İstanbul'da daha önce ehliyetine el konulan alkollü sürücü, aşırı hız nedeniyle kontrolünü kaybederek kaldırımda yürüyen Aleyna Nur Gökçe'ye çarptı. Yakalanan sürücünün serbest bırakılmasına isyan eden ailesi, yoğun bakımda tutulan kızlarının kafatasında kırıkların mevcut olduğunu, beyin kanaması, akciğer kanaması, omuriliğinde, kalçasında, kol ve bacaklarında kırıkların olduğunu aktardı. 21 yaşındaki Aleyna Nur Gökçe, yoğun bakımda ölüm-kalım savaşı veriyor.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 8 Kasım 2022 Salı günü akşam saatlerinde Haramidere E-5 yanyol üzerinde evine gitmek üzere kaldırımda yürüyen Aleyna Nur Gökçe, Sezer H. kontrolündeki otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.

Kaza sonrası ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından 21 yaşındaki genç kız, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

HEM ALKOLLÜ, HEM DE EHLİYETİ YOK

Kaza sonrası polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 35 yaşındaki Sezer H.'nin daha önceden ehliyetine el konulduğu ve yasal sınırın altında 0.40 promil alkollü olduğu tespit edilirken, yapılan işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Durumunun ağır olduğu öğrenilen Aleyna Nur Gökçe ise hastanede yaşam mücadelesi verirken, kaza anı çevredeki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

istanbul-esenyurt-trafik-kazasi.jpg

istanbul-esenyurt-aleyna-nur-gokce-trafik-kazasi-videosu.jpg

"KARDEŞİM YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR, BU ŞAHIS SERBEST GEZİYOR"

Olaya ilişkin konuşan genç kızın ağabeyi Hakan Gökçe, "Adam hem 2 ay önce ehliyetini kaptırmış, hem ehliyetsiz hem alkollü, hem de kız kardeşim şu an makineye bağlı yaşıyor.

Bu savcıya, hakime sesleniyorum ben. Bu nasıl adalet, bu nasıl bir şey, nasıl bırakıyorsunuz. Biz Aleyna için adalet istiyoruz. Her yerde sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Böyle bir haksızlık olamaz. Savcılığın bunu bırakması bence savcının bile bu soruşturmada incelenmesi lazım ya da değişmesi lazım.

Benim kız kardeşim burada yaşam mücadelesi veriyor, her an haber alabilirim ama bu şahıs elini kolunu sallayarak geziyor. Buradan herkese sesleniyorum, Aleyna için adalet istiyoruz" dedi.

istanbul-esenyurt-sezer-h.jpg
Sezer H. (sağda)

"YALVARIYORUM, ALEYNA İÇİN ADALET İSTİYORUZ!"

Acısını dile getiren anne Döndü Çalboğazı, "Sadece deprem, zelzele, sel olunca gelmeyin. Kazalarda gelin gerekeni yapın. Ya Rabbim gerekeni yapın. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Aleyna için adalet istiyoruz! Yalvarıyorum, Rabbim'den ümit kesilmez. Allah'ın dediği olur ama çok zor bir acı" diye konuştu.

istanbul-esenyurt-dondu-calbogazi-hakan-gokce.jpg
Döndü Çalboğazı ve Hakan Gökçe

"SÜRÜCÜ, KAVŞAKTAN BERİ MAKAS ATARAK İLERLİYORDU"

AVM önünde makas atarak ilerleyen sürücünün kızına çarptığını söyleyen baba Recep Gökçe, "Acım çok büyük, kızım şu an entübasyon makinesine bağlı yaşıyor. Bu çarpan kişi savcılığa çıkıyor, buradan serbest bırakılıyor. Elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Bütün kamera kayıtlarının incelenmesini ve gereken cezayı almasını istiyorum. Adalet istiyorum, içimiz yanıyor bizim.

Şu anda Cerrahpaşa Hastanesi'nde acil yoğun bakımda entübe makinesine bağlı yaşıyor. Nefes alma yok, bilinç yok. Sadece makine ile nefes alabiliyor. Beyinden şu anda herhangi bir tepki gelmedi. Beyin ne zaman devreye gireceğini, Rabbim'den başka kimse bilemez. Ne zaman olur, belki 20 gün, belki 3 ay, Allah'tan şifalar diliyoruz.

Şüpheli şahıs 'Beni başka araçlar sıkıştırdı' deyip anlatmış. Ben buna inanmıyorum. Oradaki bütün kameraların incelenmesini, hatta daha ileriden incelenmesini istiyorum.

'Ambarlı kavşağından beri makas atarak ilerlemekteydi, biz onun kaza yapacağını arkadaşlarla konuşmuştuk. Biz sizi tanıdığımız için tesadüfen sizin kızınıza çarpmış. Acımız çok büyük, acımızı sizinle paylaşıyoruz' dediler" şeklinde konuştu.

istanbul-esenyurt-aleyna-nur-gokcenin-babasi-recep-gokce.jpg
Recep Gökçe

istanbul-esenyurt-aleyna-nur-gokce.jpg

aleyna-nur-gokce-kimdir-kac-yasinda-nereli.jpg
Aleyna Nur Gökçe

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN