Trafik canavarı Aleyna Nur Gökçe'yi hayattan kopardı

İstanbul'da iki hafta ehliyetine el koyulan alkollü sürücünün çarpması sonucu ağır yaralanan Aleyna Nur Gökçe, bu sabah yaşamını yitirdi. 21 yaşında hayata gözlerini yuman genç kızın abisi Hakan Gökçe, "Adalet yerini bulmadığı için elini kolunu sallaya sallaya bir cinayete sebep oldu" derken babası Recep Gökçe, "Bir tane katil kızımı hayattan kopardı. Çok büyük ceza vermelerini istiyorum" dedi.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 8 Kasım 2022 Salı günü akşam saatlerinde Haramidere E-5 yanyol üzerinde evine gitmek üzere kaldırımda yürüyen Aleyna Nur Gökçe, Sezer H. kontrolündeki otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanmıştı.

2022/11/12/istanbul-esenyurt-trafik-kazasi.jpg

CİNAYETE TEŞEBBÜSTEN YARGILANMASI GEREKİRKEN SERBEST BIRAKILDI

Kazadan sonra serbest bırakılan sürücü Sezer H. ise savcılığın karara itirazda bulunmasının ardından yakalanarak tutuklanmıştı. Sezer H.'nin 14 yıl önce de Satı Yılmaz'a çarparak ölümüne neden olduğu ortaya çıkmıştı.

2022/11/12/istanbul-esenyurt-aleyna-nur-gokce-trafik-kazasi-videosu.jpg

ALEYNA NUR GÖKÇE 18 GÜNLÜK YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

Otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde entübasyon cihazına bağlı yaşam mücadelesi veren Aleyna Nur Gökçe, bugün (26 Kasım 2022 Cumartesi günü) sabah saatlerinde 21 yaşında hayatını kaybetti.

Aleyna Nur Gökçe'nin cenazesi, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenazeyi almak için hastane önüne gelen aile, duydukları üzüntüyü dile getirdi.

2022/11/12/istanbul-esenyurt-sezer-h.jpg
Sezer H.

"ADALET YERİNİ BULMADIĞI İÇİN CİNAYETE SEBEP OLDU"

Aleyna Nur Gökçe'nin ağabeyi Hakan Gökçe, "Sabah saat 08.10'da kalbi durmuş. Müdahale etmişler ama kalbi dayanmamış. Savcılık şu an Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. İncelemeler yapılacak. Ondan sonra cenazemizi alıp defnedeceğiz.

Benim artık söyleyecek sözüm kalmadı. Hayatımın en acı günü. Sadece buradan devlet büyüklerine sesleniyorum. Adalette değişmesi gereken kanunlar varsa değişsin. Bu adam daha önce 20-30 yıl ceza alsa bu şekilde araba kullanmayacaktı. Ehliyetsiz, alkollü araba kullanmayacaktı. Hız sınırını ihlal edip makas atmayacaktı.

Adalet yerini bulmadığı için elini kolunu sallaya sallaya bir cinayete sebep oldu. Bugün benim kız kardeşim, bundan 14 yıl önce Satı Yılmaz'dı. Yarın bir başkasının kardeşi, ablası, abisi olur. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil" dedi.

aleyna-nur-gokcenin-abisi-hakan-gokce.jpg
Hakan Gökçe

"EN BÜYÜK CEZAYI VERMELERİNİ İSTİYORUM"

Yaşadığı acıyı ifade eden baba Recep Gökçe, "Ne konuşabilirim? Kelimeler yetmiyor. 18 gün yaşam mücadelesi verdi, direndi. Yavrumun artık kalbi yetmedi. Çok hayalleri vardı. Bir tane katil kızımı hayattan kopardı. Çok büyük ceza vermelerini istiyorum.

Buradan büyüklerime sesleniyorum. Değişmesi gereken kanunlar varsa değiştirsinler. Büyük ceza versinler. Sadece benim değil başkalarının ciğerini de yaktı. Katil olarak ortalıkta geziyor. Ailesi bu katile sahip çıkıyor.

Bir insan, birini öldürdükten sonra o araca binip kontağı nasıl çeviriyor. Hiç mi vicdanı yok. 21 yaşındaydı benim kızım. Kimsenin başına böyle bir acı gelmesin" diye konuştu.

aleyna-nur-gokcenin-babasi-recep-gokce.jpg
Recep Gökçe

aleyna-nur-gokce-oldu-mu-yasiyor-mu.jpg
Aleyna Nur Gökçe

İlgili Haberler