D-100 karayolu Bolu Dağı kesimi kar sebebiyle trafiğe kapatıldı

D-100 karayolu Bolu Dağı kesimi kar sebebiyle trafiğe kapatıldı

Bolu Dağı'nın D-100 karayolu geçişinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul yönünde TIR, kamyon ve tankerlerin geçişine izin verilmiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da, "Bolu Dağı geçişi TIR ve kamyon trafiğine, Devlet Yolu Bolu Dağı Geçişi ise tüm araç trafiğine kapatıldı" denildi.

TEM Otoyolu ve D-100 karayolu Bolu Dağı geçişinde kar yağışı etkili oluyor. Karayolları ekipleri Bolu Dağı güzergahında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

D-100 Karayolu Elmalık mevkisinde uygulama yapan trafik ekipleri, yoğun kar beklentisi ve buzlanma nedeniyle yolun ulaşıma kapanmaması için TIR’ların İstanbul istikametine geçişine izin vermiyor.

TIR ve kamyonlar Abant kavşağından döndürülerek TEM Otoyolu'na yönlendiriliyor. Tehlike madde taşıyan tankerlerin Bolu Dağı'nı kullanması yasak olduğu için, tankerler D-100 karayolunda yol kenarlarındaki dinlenme tesislerinde bekliyor.

KARAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da, "Bolu Dağı geçişi TIR ve kamyon trafiğine, Devlet Yolu Bolu Dağı Geçişi ise tüm araç trafiğine kapatıldı" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN