Dayanışma kampanyasında vatandaşın yüzü güldü: 10 günde 400 ton karpuz vatandaşa dağıtıldı

Dayanışma kampanyasında vatandaşın yüzü güldü: 10 günde 400 ton karpuz vatandaşa dağıtıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde belediye ve taraftar iş birliği ile başlatılan ‘Karpuz tarlada kalmasın’ kampanyasında 400 ton karpuz vatandaşa ulaştı. Kampanyanın Türkiye’de örneği olmadığını ve tümüyle gönüllülük esasına dayalı olarak 10 gündür devam ettiğini ifade eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci “Diğer ürünler de tezgâhta yerini alacak” dedi.

Samsun'da Atakum Belediyesi ile Samsun spor taraftar gruplarınca Bafra’daki karpuz üreticisine destek olmak amacıyla 10 gün önce ‘Karpuz tarlada kalmasın’ sloganıyla kampanya başlatıldı. Kampanya dahilinde kilosu 1 liradan üreticiden alınan karpuzlar, yine 1 liraya vatandaşa sunuldu. Atakum Kent Meydanı, Ömürevleri ve Yenimahalle’de kurulan tezgahlarda kilosu 1 liradan yerini alan karpuzlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

10 günde 400 ton karpuz vatandaşa ulaştı. Sık sık karpuz tezgahlarını ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, üreticilerle ve Atakumlularla bir araya gelerek kampanyayı yakından takip ediyor.

'Diğer ürünler de tezgahta yerini alacak'

Kampanyanın tamamen gönüllülük esaslı olup Türkiye’de örneği olmadığını ve 10 gündür devam ettiğini ifade eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci “Bu kampanya ile piyasayı dengelemeyi amaçladık. Üreticinin ürününü değerince satmasını, tüketicinin de daha uygun fiyattan, sağlıklı karpuz yiyebilmesini istedik. Karpuz olgunlaşıp kökünden koparıldıktan 8-10 gün sonra yenemiyor, çöpe atılıyor. O yüzden bu süreçte tüketiciye ulaşması, üzerinde hassasiyetle durulması lazım.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN