Deprem korkusu İstanbul'u boşalttı: Nüfus azalacak

Deprem korkusu İstanbul'u boşalttı: Nüfus azalacak

6 Şubat deprem felaketi sonrası olası İstanbul depreminin yarattığı korku vatandaşları görece daha güvenli bölgelere göç ettirdi. En çok tercih edilen yerlerin başında Karadeniz ve Ege kentleri yer alırken nakliyecilerin ifadelerine göre İstanbul içinde de bir göç dalgası olduğu ve sahil kısmının komple boşaltılmaya başladığı belirtildi. Emlak danışmanları ise söz konusu göç ile "İstanbul nüfusu azalacak" dedi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından gözler beklenen İstanbul depremine çevrildi. Kentte birçok vatandaş oturdukları bölgedeki fay hatlarını ve dairelerinin deprem riski taşıyıp taşımadığını sorgulamaya başladı. Deprem korkusuyla vatandaşlar da İstanbul'dan göç etmeye başladı. Gidenlerin tercih ettiği şehirler zemin bakımından görece daha güvenli bölgelerde. Karadeniz kentleri ilk sırada yer alırken peşinden de Ege geliyor.

ATV'de yer alan habere göre, mikrofon uzatılan bir vatandaş "Çanakkale'de evim var, oraya yerleşmeyi düşünüyorum." dedi. Emlak danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran ise "Özellikle memlekete gidenler, iki tane evi olup da, İstanbul'u bırakıyor" ifadelerini kullanırken klinik psikolog Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu "Kendinize biraz zaman verip, rasyonel ve mantıklı seçimler yapınız. Panik halinde değil, mantığınızla hareket etmenizi öneriyorum" şeklinde konuştu.

Deprem korkusu İstanbul'dan taşınmaları artırdı. Göçün boyutu 20 yılın zirvesinde. Emlak danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "İstanbul'da şu anda ciddi anlamda bir göç başladı. Şu anda insanlar İstanbul'u bir an önce terk etme isteğindeler. Taleplere yetişemiyoruz." dedi.

'SAHİL KISMI KOMPLE BOŞALIYOR'

İstanbul yıllardır göç almasıyla biliniyor ancak yaşanan deprem felaketinden sonra İstanbul'da deprem riski olan bölgelerden bir göç başladı. Nakliyeciler ise "Sahil kısmı komple boşalıyor. Birçok kişi şehir dışına taşınıyor." dedi.

Emlak danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Kadıköy mesele çok dikkat çekici. Çünkü eski tipli çok fazla evler var. Moda... Her zaman için çok favoridir. Fakat şu anda Moda'da oturan insanlar inanılmaz panik halde." ifadelerini kullandı.

Başaran, evindeki eşyalarını bırakıp daha küçük minimalize bir evle Ankara'ya geçme kararı almış bir aileyi de örnek gösterdi. Göç eden aileler daha küçük evlere taşındıkları içinse evdeki eşyaları arttı. Bu yüzden aileler evde artan eşyalarını depolara kaldırmayı tercih ediyor. Taşınmaların da artmasıyla birlikte nakliye firmalarına talep arttı. İstanbul'dan gidenler genelde kuzey bölgelerini tercih ediyor.

'İSTANBUL NÜFUSU AZALACAK'

Emlak danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Dolayısıyla şu anki süreçte zannediyorum İstanbul nüfusu git gide bu noktada azalacak" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN