Doğu Ekspresi'nde ilk sefer 12 Aralık'ta başlıyor: Kişi başı bilet fiyatı dudak uçuklattı

Doğu Ekspresi'nde ilk sefer 12 Aralık'ta başlıyor: Kişi başı bilet fiyatı dudak uçuklattı

Turistik Doğu Ekspresi'nde yılın ilk sefer tarihi belli oldu. 12 Aralık'ta Ankara'dan sefere çıkacak olan Turistik Doğu Ekspresi'nin kişi başı bilet fiyatı bin 300 liradan satışa çıktı. Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, 2023 yılı kış sezonunda 300 binin üzerinde turist ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Turistik Doğu Ekspresi, 12 Aralık'ta Ankara'dan seferlere başlamaya hazırlanıyor. Bilet fiyatları ise dudak uçuklattı. Turistik Doğu Ekspresi’nin kişi başı bilet fiyatı bin 300 lira, Doğu Ekspresi’nin ise 270 liradan satılıyor

Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, Kars’ın Turistik Doğu Ekspresi ile önemli bir turizm ivmesi kazandığını belirtti. Özer, 2023 yılı kış sezonunda 300 binin üzerinde turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Doğu Ekspresi’nin seferlerinin devem ettiğini, turizmciler olarak Turist Doğu Ekspresi seferlerinin bir an evvel başlamasını istediklerini ifade eden Başkan Halit Özer, "Ülkemizde son zamanlarda Kars, Doğu Ekspresi ile bir turizm ivmesi yakaladı. Bu yoğunluk her yıl daha da aratarak gidiyor. Dolayısıyla Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi ikiye bölündü. Turistik Doğu Ekspresi daha çok turizm amaçlı seyahat sunarken, Doğu Ekspresi normal seferlerine devam ediyor" dedi.

TURİSTİK BİLETLER 1300 LİRA

Toplam 6 vagon olarak seferlerini yapan Turistik Doğu Ekspresi’nin 5 vagonun seyahat acenteleri aracılığıyla satıldığını, 1 vagonun ise biletlerinin TCDD aracılığıyla satıldığını hatırlatan Özer, "Doğu Ekspresi bilet satışlarını yine internet üzerinden, TCDD’nin bilet satış sitelerinden alabiliyorlar.

Turistik Doğu Ekspresi’nin de vagonlarının bir kısmını yine internet sitelerinden, bazılarını da tur niteliği kapsamında seyahat acentelerinden alabiliyorlar. Turistik Doğu Ekspresi’nin kişi başı bilet fiyatı bin 300 lira, Doğu Ekspresi’nin ise 270 liradan satılıyor" diye konuştu.

Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferini 12 Aralık 2022 tarihinde Ankara’dan başlayacağına dikkat çeken Başkan Halit Özer, Kars'a gelen turist sayısının 30 binlerden 200 bine çıktığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN