Düzce'de bugün gerçekleşen depremle ilgili uyardı: Artçı değildi

Düzce'de bugün gerçekleşen depremle ilgili uyardı: Artçı değildi

Jeoloji uzmanı Naci Görür, Düzce'de meydana gelen 5,9 şiddetindeki depremin ardından meydana gelen her sarsıntının artçı sarsıntı olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Bugün Yongalık-Gümüşova'da meydana gelen 4,12lik depremin artçı sarsıntı olmadığını ifade etti.

Düzce'deki 5.9'luk depremin yankıları sürerken bölgede çok sayıda artçı deprem de meydana geliyor. Yöre halkını ve depremzedeleri de endişelendiren depremlerle ilgili Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

ARTÇI DEĞİL

Bugün Yongalık- Gümüşova hattında meydana gelen depremle ilgili uyarıda bulunan Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin artçı olmadığını belirtti. Görür, "Yongalık- Gümüşova/Düzce’de 4,1 deprem oldu. 6,0’lık deprem Sarıdere-Gölyaka’daydı. Deprem bu yerleşim alanları arasında KD-GB uzanımlı fay üzerindeydi. Bugünkü deprem Yongalık yakınlarında aynı uzanımlı başka bir fay üzerinde. Dolayısıyla bu depremin artçı olmadığını düşünüyorum" dedi.

Öte yandan Düzce'de yaralar sarılmaya devam ediyor. Deprem sonrası çadır kentlerde kalan çocuklara yönelik futbol etkinliği düzenlendi. Gölyaka Spor Kulübü tarafından İlçe stadında düzenlenen etkinlikte, antrenörlerin gözetiminde futbol maçı yapan depremzede çocuklar, moral depoladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN