Düzce'de hasarlı binaların yıkımı devam ediyor

Düzce'de hasarlı binaların yıkımı devam ediyor

Düzce'de geçtiğimiz hafta meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sebebi ile zarar gören Cumayeri'ndeki yapıların yıkımı devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta 5,9'luk deprem ile sallanan ve artçılarının uzun süre devam ettiği Düzce'de yıkım kararı verilen yapılarla ilgili olarak ekipler, 27 Kasım gününden bu güne çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, hazırlıkların bitmesinin ardından Yaka Mahallesi Lale Sokak'ta bulunan Ayşe Metin Camisi'nde yıkım işlemlerine başladı.

Polis ve zabıta ekipleri tarafından güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, caminin çevresinde bulunan binalara da boşaltma kararı geldi. Tüm bunların ardından ise iş makinesiyle yıkım işlemine geçildi.

5893546.jpg

49 HASARLI BİNA VAR

Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, ilçede 49 hasarlı bina bulunduğunu söyledi.

Hasarlı binaların 3'ünün cami olduğunu aktaran Koloğlu, "Bu camilerden ikincisini yıkıyoruz. Ondan sonra bir cami daha yıkacağız. Ağır hasarlı binalarla alakalı bir prosedür var. Acil yıkımı gerekmeyenlerde yapılması gereken işlemler oluyor. Diğerleriyle ilgili bu işlemler tamamlandığında yıkımlar devam edecek. İlçemizde şu an itibarıyla 49 bağımsız bina var." diye konuştu.

5893550.jpg

Öte yandan Orta Mahalle Camisi'nin de hazırlıkların tamamlanmasının ardından yıkılacağı öğrenildi.

"Acil yıkım" kararı verilen Yaka Camisi ise 27 Kasım'da yıkılmıştı.

5893540.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN