Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde, Sivas Bulvarı üzerinde yaptıkları uygulamada, B.K. yönetimindeki 34 KPH 565 plakalı aracı durdurdu. Ehliyetini soran ekiplere B.K., belgesini evde unuttuğunu söyledi.
Ancak yapılan detaylı sorgulamada, sürücü B.K.'nın ehliyetinin 'uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak' suçundan mahkeme kararıyla tam 5 yıl süreyle el konulduğu tespit edildi.
Zehir yedirmeye çalışmışlar! Ankara'da şok baskın: 63 ton sağlıksız ürüne el konuldu
Çankırı'da iş kazası dehşeti! Genç kadın halı sıkma makinesine kapılarak can verdi
Trafikte dehşet anları! Seyir halindeki otomobil alevlere teslim oldu
Ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı hem B.K.'ya hem de otomobilde yolcu olarak bulunan ve ehliyetsiz araç kullanmaya izin veren otomobil sahibine toplamda 37 bin 356 TL idari para cezası uygulandı.

ARACI TESLİM ALMAYA GELEN ARKADAŞ DA CEZALI
Otomobilin sahibi de ehliyetsiz olduğu için, aracı yasal olarak teslim alması için bir arkadaşının çağrılması gerekti. Bu talep üzerine olay yerine gelen D.S. isimli şahsın da kimlik kontrolü yapıldı.
Yapılan kontrollerde, D.S.'nin de ehliyetinin 'alkollü araç kullanmak' suçundan daha önce alındığı belirlendi. Böylece, aynı otomobilin etrafında toplanan üç kişiden ikisinin ehliyetine ceza nedeniyle el konulmuş olduğu anlaşıldı.
