Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Türkiye’yi EAZA Yürütme Kurulu’nda temsil edecek

Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Türkiye’yi EAZA Yürütme Kurulu’nda temsil edecek

Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Türkiye’yi temsilen Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) Yürütme Kurulu’na seçildi. Eskişehir Hayvanat Bahçesi, bu yeni göreviyle Türkiye’deki EAZA üyesi hayvanat bahçeleri ve akvaryumları adına EAZA Konseyi'nde temsil yetkisi aldı.



Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi olan Eskişehir Hayvanat Bahçesi, uluslararası arenada Eskişehir’in adını duyurmaya devam ediyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’nin (EAZA) 1-4 Nisan tarihleri arasında İspanya’nın Valensiya kentinde düzenlediği EAZA Yöneticiler Toplantısı ve Konsey Toplantısı’na katılan Veterinerlik İşleri Daire Başkanı Nurben Fatma Koptekin, Eskişehir Hayvanat Bahçesinin Türkiye’yi temsilen Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) Yürütme Kurulu’na seçildiğini bildirdi.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nin, bu yeni göreviyle Türkiye’deki EAZA üyesi tüm hayvanat bahçeleri ve akvaryumları adına EAZA Konseyi'nde temsil yetkisi aldığını anlatan Koptekin, “ Konsey, önümüzdeki üç yıl boyunca Avrupa’daki 400’den fazla hayvanat bahçesi ve akvaryumun çalışmaları için yol haritalarının belirlenmesine katkı sağlayacak. Yeni görevle birlikte, Türkiye’deki hayvanat bahçeleri ve akvaryumlar arasında iş birliğini artırmak, hayvan refahı standartlarını yükseltmek ve tür koruma çalışmalarının verimliliğini artırmak için rehberlik faaliyetlerinde de bulunulacak.” dedi.

Toplantı hakkında bilgiler veren Koptekin, yaban hayatı, Türkiye’nin biyolojik çeşitlilik zenginliği ve iklim krizinin oluşturduğu risklerin de gündeme geldiğini, ziyaretçilerle daha güçlü etkileşim kurarak bu konularda farkındalığın artırılması için çeşitli projelerin tartışıldığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN