Fabrikada nitrik asit faciası: Tank patladı, yaralı işçiler var

Fabrikada nitrik asit faciası: Tank patladı, yaralı işçiler var

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde temizlik malzemeleri üreten fabrikada henüz belli olmayan bir nedenden kaynaklı nitrik asit tankı patladı. Patlama sonucunda 3 işçi yaralanırken sahipsiz hayvanlar ise hayatını kaybetti. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Kırklareli Lüleburgaz ilçesindeki Güneş Mahallesi'nde temizlik malzemeleri üreten bir fabrikada nitrik asit tankının patlaması sonucu 3 işçi yaralandı.

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

Fabrikaya itfaiye, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler koruyucu kıyafetler giyerek olaya müdahalede bulundu.

nitrik-asit-patlamas2i.jpg

ACİL SERVİSTE 'MAVİ KOD' VERİLDİ

Yaralılar ambulanslarla Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanenin acil servisinde "mavi kod" verildi. Hasta ve hasta yakınlarının servise girişine bir süre izin verilmedi.

AFAD ekipleri tesiste cihazlarla kimyasal madde ölçümü gerçekleştirdi.

Bölgeye yayılan kimyasal madde nedeniyle fabrika çevresindeki bazı sahipsiz hayvanların da öldüğü görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN