Fidanlar söküldü köy karıştı: 86 yaşındaki kadına hapis cezası

Fidanlar söküldü köy karıştı: 86 yaşındaki kadına hapis cezası

Sinop'ta bir köyde 30 adet olarak dikilen fidanlardan 6 tanesinin kökünden sökülmesi köyü karıştırdı. Tanık ifadeleri doğrultusunda köyün muhtarı 86 yaşındaki kadının fidanları söktüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Yaşlı kadın bu suçlamayı reddetse de 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sinop Boyabat'ta bir köydeki boş araziye 30 adet fidan dikildi. 27 Nisan günü gerçekleşen fidan dikiminin üzerinden henüz 2 gün geçmişti ki 6 tane fidanın kökten sökülmesi köyü karıştırdı. Bunun üzerine Çarnak isimli köyün muhtarı Uysal Barış hemen tanık beyanlarını dinledi ve burada yaşayan 86 yaşındaki Hamide Akman hakkında şikayette bulundu.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Davanın yargılaması ise Boyabat Asliye Ceza Mahkemesinde yapıldı. 6 adet fidanı sökmekle suçlanan yaşlı kadın, bu suçlamayı kabul etmedi. Olaydan birkaç gün önce hayvanlarının dikim yapılan bölgeye girdiğini ve bu nedenle eğilen fidanları düzeltmek için kendisinin bahçeye gittiğini söyledi. Ayrıca fideleri düzeltirken fotoğrafının çekildiğini belirterek yaşı gereği de bu eylemi gerçekleştirmeye imkanı olmadığını aktardı.

'1 ADET FİDANI SÖKERKEN GÖRDÜK'

Davada muhtarın oğlu Ünal Baş ve Mustafa Çelikel isimli bir vatandaş tanıklık ederek Hamide Akman’ın 1 adet fidanı sökerken gördüklerini, diğer fidanları kimin söktüğünü görmediklerini anlattı. Dava dosyasında 29 Nisan günü Akman’ın fidan dikili alana doğru yürüdüğü, kamera açısından çıktığı ve 3 dakika sonra tekrar ikametine döndüğü görüntülerde yer aldı.

10 AY HAPİS CEZASI

Dava sonucu 'mala zarar verme' suçunu işlediği sabit olarak karar verilen Hamide Akman hakkında “Dikili ağaç, fidan veya bağ çubuğuna varar verme” hakkındaki TCK’nın 152/1-c maddesi ve hafifletici sebepler ile 1/6 oranında indirim yapılarak 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve hükmün açıklanması ertelendiğinden 5 yıl süreyle denetim altında bulundurulmasına karar verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN