Fırıncılar Odası'ndan ekmek açıklaması: Kesinlikle söz konusu değil

Fırıncılar Odası'ndan ekmek açıklaması: Kesinlikle söz konusu değil

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, 6 ilçede korona aşısı olmayanlara ekmek satışı yapılmayacağı yönündeki karar hakkında konuştu: İstanbul Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu'nun kesinlikle böyle bir açıklamadan haberi, böyle bir talebi ve isteği yoktur.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, İstanbul'da 'aşı olmayana ekmek satılmadığı' şeklindeki iddiayı yalanladı.

Çetin, Kovid-19 salgınıyla mücadele başladığından beri İstanbul'da vatandaşlara sorunsuz hizmet verdiklerini söyledi.

Salgınla mücadele kapsamında fırıncı esnafının da aşılanmaya devam ettiğini belirten Çetin, oda olarak da aşılanmanın artması için esnafa telkinde bulunduklarını dile getirdi.

AA'ya konuşan Çetin, bazı basın yayın kuruluşlarında "İstanbul'da aşı olmayana ekmek satılmıyor" tarzında haberlerin çıktığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"MESLEKTAŞIMIZI DA UYARDIK"

"Esenler'de bir fırın işletmecisinin yapmış olduğu açıklama talihsiz bir açıklamadır. İstanbul Fırıncılar Odası yönetim kurulunun kesinlikle böyle bir açıklamadan haberi, böyle bir talebi ve isteği yoktur. Açıklama sadece Esenler'de olmuş. Diğer 5 ilçenin böyle bir olaydan haberi yokmuş. İstanbul'da ekmek satışı sorunsuz bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Kentte fırınlarda insanların aşı olup olmadığına bakılmıyor.

İstanbul'da aşı olmayana ekmek satılmaması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Biz teknik olarak da insanların aşı olup olmadığını şubelerimizde tespit etme şansına sahip değiliz. Böyle bir alt yapımız yok. İstanbul'da üretilen ekmeğin yüzde 35'ini mağazalarımızda, geri kalanı toptan satıyoruz. Böyle bir uygulama bize tebliğ edilse bile başarılı olma şansımız yok. Bu tarz yanlış bir açıklamaya yapan meslektaşımızı da uyardık."

"BU GÖREV KAMUNUN GÖREVİ"

Yetkili mercilerin aşılama konusunda bir karar almadığı sürece farklı bir uygulama yapma durumlarının olmadığını vurgulayan Çetin "Bizim 'aşılanmayan kişilere ekmek satılmasın' diye bir talebimiz olmadı. Bakanlık, Valilik, İl Ticaret Müdürlüğü, Esnaf Birliği ve Türkiye Fırıncılar Federasyondan bize bir yazı veya genelge gelmediği sürece böyle bir uygulama kesinlikle yapılamaz. Böyle bir karar yetkili kurumlar tarafından alınırsa yapılabilir. Bu görev kamunun görevi. Kamu bize tebliği edecek, biz gereğini yapacağız ancak böyle bir durum yok" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Yetkililerin aşı karşıtlığına yönelik somut bir adım atmaması üzerine meslek örgütleri, harekete geçmişti. İTO'nun da açıklaması sonrası İstanbul'da 6 ilçenin fırıncılar odası temsilcisi, aşı olmayanlara ekmek satışı yapmayacaklarını açıklamıştı.

Türkiye'nin bir kapanmaya daha gücü olmadığını söyleyen İstanbul Fırıncılar Odası Esenler Temsilcisi Mustafa Çiçek, şunları kaydetmişti:

"Aşı olmayana ekmek satışı yapmayacağız. Şu anda 6 ilçede bu kararı aldık. Bu ilçeler ise Bakırköy, Güngören, Bağcılar, Bahçelievler, Bayrampaşa ve Esenler. Ancak bu kararın en kısa zamanda 39 ilçeye yayılacağını düşünüyorum. Hatta bu kararın tüm Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN