Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı projesinde sona gelindi! Kulübe ve mamatiklerin üretimi de hazır...

Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı projesinde sona gelindi! Kulübe ve mamatiklerin üretimi de hazır...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Sarısungur Mahallesi’nde hızla hayata geçirilen Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı projesinde hazırlıklar tamamlanıyor. Bakımevinin yanında 67 dönüm arazi üzerine kurulacak doğal yaşam alanında özgürce dolaşacak can dostların kullanacağı kulübe ve mamatiklerin üretimi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan can dostlarımız için hayata geçirdiği Hayvan Bakım Merkezi’nin inşaatına hız kesmeden devam ediyor. 67 dönüm arazi üzerine kurulacak Hayvan Bakımevi ve doğal yaşam alanının 8 dönümünde ise zemin çalışmaları tamamlanarak, hayvanların özgürce dolaşabilecekleri bir ortam hazırlanıyor.

Doğal yaşam alanının en önemli unsurlarından biri olan köpek kulübelerinin üretimi, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın atölyelerinde büyük bir titizlikle gerçekleştiriliyor. Günümüzde tüketimin hızla arttığına dikkat çeken belediye yetkilileri, kulübelerin geri dönüştürülebilir malzemelerden üretildiğini vurguladı. Yeniden değerlendirme imkânı bulunan bank tahtaları ve betopan malzemeler kullanılarak toplam 500 adet köpek kulübesi üretilmesi, ayrıca sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak amacıyla da 40 adet mamamatik üretimi yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, bu projenin hem çevre dostu hem de sokak hayvanlarının refahını artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN