İBB'den depremzedelere destek: Hatay'dan alınan narenciyeler İstanbullulara dağıtıldı

İBB'den depremzedelere destek: Hatay'dan alınan narenciyeler İstanbullulara dağıtıldı

İBB, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım alan Hatay'daki üreticilere destek olmak amacıyla 35 bin kilogram narenciye satın aldı. Sosyal ve ekonomik dezavantaj durumu gözetilerek İstanbullulara ulaştırılan narenciyelerde çocuklar da unutulmadı. Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezlerinde çocuklarla beraber limonata yapım etkinliği düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hatay’da depremden etkilenen üreticileri desteklemeye yönelik olarak 17 bin 500 kilogram limon ve 17 bin 500 kilogram mandalina olmak üzere toplam 35 bin kilogram narenciye satın aldı.

Satın alınan mandalina ve limonlar sosyal ve ekonomik dezavantaj durumu gözetilerek 28 Aralık 2023 - 3 Ocak 2024 tarihleri arasında İstanbullulara ulaştırıldı.

Narenciyeler hanelerin yanı sıra Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezlerinde eğitim alan çocukların ailelerine de ulaştırıldı. Merkezlerde çocuklar ile yapılan limonata yapım etkinliği ile çocukların gelişimine katkıda bulunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN