İliç'te siyasi sorumluluğu olanlar yargıdan kaçırılıyor

İliç'te siyasi sorumluluğu olanlar yargıdan kaçırılıyor

CHP’nin İliç’te meydana gelen maden felaketine ilişkin raporunda yapılan hatalardan ders alınmadığı belirtildi. ‘Felaketin önünü açan onayları veren siyasi sorumlular ise yargıdan kaçırılmak istenilmektedir’ denildi.

13 Şubat’ta Erzincan İliç’te altın madeninde meydana gelen ve 9 işçinin altında kaldığı liç kaymasına ilişkin CHP’nin hazırladığı raporun sonuç bölümünde ‘Yığın liç sahasından kayan ve geride kalan kütleler içerisindeki cevherin tekrar işlenmesine yönelik planlamaların ve yer araştırmalarının yapılıyor olması, bu felaketten ders çıkarılmadığı gerçeğini ortaya koymaktadır’ vurgusu yapıldı.

Metinde, eski Çevre Bakanı Murat Kurum’un İliç’teki felakete giden sürecin baş sorumlularından biri olduğu savunuldu. “Buna rağmen Kurum’un halen TBMM Çevre Komisyonu Başkanı görevini yürütüyor olması abesle iştigaldir” denildi. İstifa çağrısı yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Anagold Madencilik’e verdiği 6 ruhsatın da iptal edilmediği hatırlatılarak ‘Bu ruhsatların 2026, 2028, 2029 ve 2031 yıllarına geçerlilik süreleri devam etmektedir’ değerlendirmesi yapıldı.

Felaket sonrası başlatılan ceza soruşturmasında tutuklanan şüphelilerin tesisteki çalışma pozisyonlarının dikkat çektiği belirtilerek ‘AK Parti bir kez daha bu yaşananların tüm sorumluluğunu çalışanların üzerine atmak istemektedir. Felaketin önünü açan onayları veren siyasi sorumlular ise yargıdan kaçırılmak istenilmektedir’ tespitlerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN