İmamdan iş bırakma kararı alan doktorlara inanılmaz sözler

Konya'da Kayalar Camii’nin imamı Ahmet Gür, TTB'nin, Dr. Ekrem Karakaya cinayeti sonrasında aldığı iş bırakma kararına sert çıkarak "Bir doktor öldürüldü diyerek hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Bu doktorların daha fazla öldürülmesini getirir. Sen öldürmez misin, sövmez misin, dövmez misin?" dedi. Gür'ün açıklamaları sosyal medyada tepki topladı. Görüntülerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Konya Valiliği, imamla ilgili soruşturma başlattı.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın hasta yakını Hacı Mahmut Akçay’ın kurşunlarıyla katledilmesine tepki göstererek 7-8 Temmuz tarihlerinde Türkiye genelinde ve tüm sağlık meslek örgütlerinin katılımıyla iş bırakacakların duyurdu. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete protesto eden sağlıkçılar, seslerini duyurmak için ülkenin dört bir yanında protesto gösterileri düzenledi.

Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Bosna Hersek Mahallesi’ndeki Kayalar Camii’nin imamı Ahmet Gür, cuma namazı sırasında yaptığı açıklamalarla Tabipler Birliği'nin 2 günlük iş bırakma kararına sert çıktı.

İş bırakma kararı alan doktorlara yönelik "Sen öldürmez misin, sövmez misin, dövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun" sözlerini sarf eden Gür'ün açıklamaları sosyal medyada tepki topladı.

İmam Ahmet Gür'ün tepki toplayan açıklamaları şu şekilde:

"Bugün arife günü. Bir doktor öldürüldü diyerek, devletin, milletin aleyhine, hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne, serum, tedavi olacak adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Yani bu neyi getirir, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir. Bu bir tahriktir ya! Geçen hafta kadın cinayetlerini anlatmadım mı? Televizyonda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Bu neyi getirir?

ÖLDÜRMEZ MİSİN, SÖVMEZ MİSİN?

Sen gittin hastaneden boş döndün, iğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi ki “Sen git grevdeyiz.” Sen öldürmez misin, sövmez misin, dövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim.

DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR

Kimse istemez bir doktorun ölmesini, polis, askerimizin şehit olmasını. Ama devlette devamlılık esası var. Şimdi ben şurada kalp krizi geçirsem bu kadar millet cuma namazı kılmayacak mı? Beni de kaldırır şu kenara koyarlar, cuma namazını kılarlar, ambulans gelip alır götürür. Bu kadar basit. Devlette devamlılık esastır."

ACİL SERVİSLER HİZMETE DEVAM ETTİ

Öte yandan Gür'ün "Bir doktor öldürüldü diyerek, devletin, milletin aleyhine, hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı" açıklamalarının aksine Türkiye genelindeki hastanelerin acil servislerinde hizmete devam edildi. Doktorların iş bırakma eylemi yarın son bulacak.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Görüntülerin ardından imamla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ve Konya Valiliği, imam hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Diyanet İşleri yaptığı açıklamada, "Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir." denildi.

Konya Valiliği ise şu açıklamayı yaptı:

“08.07.2022 tarihinde medyaya yansıyan ve camide söylendiği anlaşılan doktorlara/sağlık hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak görevli imam hakkında araştırma/soruşturma başlatılmıştır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (203)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
203 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN