Konya Şehir Hastanesi'nde silahlı saldırı: Doktoru vurup intihar etti

Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya’yı silahla vurarak ağır yaralayan Hacı Mehmet Akçay, aynı silahla kendini vurarak intihar etti. İddialara göre 10 el silah sesi duyuldu. Karakaya, poliklinik sekreteri ve saldırganın hayatını kaybettiği öğrenildi. Öte yandan saldırgan Akçay'ın başka bir hastanede güvenlik görevlisi olduğu ortaya çıktı.

Konya Şehir Hastanesi'nde sinir krizi geçiren Hacı Mehmet Akçay isimli bir kişi, iddialara göre annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu Kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya ile tartışma yaşadı. Karakaya'yı silahla yaralayan şahıs daha sonra intihar etti. İddialara göre 10 el silah sesi duyuldu.

Olayın ardından sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, hastanede büyük panik yaşadığı görüldü.

SEDYEYİ GETİRİN

Silah seslerinin ardından hastanedekiler panik halde koşarken, acil serviste 'Sedye getirin' seslerinin yükseldiği duyuluyor.

KARAKAYA'YI ANNESİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU TUTTUĞU İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Saldırının ardından aynı silahla intihar eden Hacı Mehmet Akçay’ın, 1 ay önce kalp krizinden yaşamını yitiren annesi Kezban Akçay'ın ölümünden Karakaya'yı sorumlu tuttuğu için olayı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

BAKAN KOCA AÇIKLADI: SALDIRGAN BAŞKA HASTANEDE GÜVENLİK GÖREVLİSİYDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Koca, saldırganın başka bir hastanede güvenlik görevlisi olduğunu açıkladı.

Koca'nın paylaşımı şu şekilde:

Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun.

vccvcv.pngSaldırganın fotoğrafı

KONYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastaneye giderek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Özkan, konuyu takip ettiklerini belirterek, "Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı" dedi.

TTB: SORUMLULARI AFFETMEYECEĞİZ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da affetmeyeceğiz!” denildi.

SALDIRININ ARDINDAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN PROTESTO

Konya Şehir Hastanesi’nde doktora yapılan saldırı sonrası sağlık çalışanları protesto düzenledi. Muayeneler durdu, meslektaşları iş bıraktı. Hastanenin önüne inen sağlık çalışanları ‘Hekime uzanan eller kırılsın’ şeklinde sloganlar attı. O anlar kameralara böyle yansıdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (50)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
50 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN